Speltips Manchester United – Liverpool 2/5: Stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 1 maj 2021

Helgens höjdpunkt från England blir tveklöst stormötet mellan de båda giganterna inom engelsk fotboll. Manchester United tar emot Liverpool på Old Trafford på söndag.

Manchester United - Liverpool

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester United har så gott som säkrat en topp fyra-placering då de har 12 poäng ned till West Ham på femteplatsen och både Leicester och Chelsea som buffert. Med fem matcher kvar på säsongen behöver de nog inte vara särskilt oroliga helt enkelt.

Tidigare i veckan körde de över Roma med 6-2 hemma på Old Trafford och platsen i Europa League-finalen ser så gott som bokad ut. Roma är inte i form i ligan heller och lär nog ha väldigt svårt att ens försöka göra en vändning hemma på Stadio Olimpico i returen. United behöver med andra ord inte vara alltför oroliga inför torsdagen och kan satsa helhjärtat på rivalmötet mot Liverpool hemma i Premier League.

Trots att de kryssade mot Leeds senast så har formen sett väldigt bra ut för Manchester Uniteds del. De är obesegrade i 12 raka matcher och innan matchen mot Leeds hade de 5 raka vinster i ligan mot motstånd som Manchester City, West Ham och Tottenham bland annat.

Inför mötet mot Liverpool är det i stort sett bara Anthony Martial som saknas, men han har också varit borta ett tag nu. I övrigt har Ole Gunnar Solskjær hela truppen till sitt förfogande till stormatchen.

En måstematch för Liverpool

Även Liverpool har nyligen åkt på ett kryss mot Leeds, vilket följdes upp av ännu ett snöpligt kryss mot Newcastle i en match där Liverpool dominerade. Joe Willock lyckades dock trycka in kvitteringen på tilläggstid och the Reds Champions League-ambitioner tog en rejäl smäll.

Efter den bedrövliga formen som Liverpool hade under en längre tid på vårkanten är det nog många Liverpoolsupportrar som börjar bli lite lätt oroliga igen när vinsterna återigen uteblir. Manchester United borta blir ett riktigt test för Jürgen Klopps mannar samtidigt som de antagligen måste vinna här om de vill ha någon chans på en topp fyra-placering med fem omgångar kvar att spela.

På skadelistan finner vi Jordan Henderson som det tyngsta namnet på listan, i övrigt är det Nathaniel Philips och Curtis Jones som är tveksamma till spel. Det är dock inte riktigt skador som varit Liverpools problem under våren.

United har tveklöst varit det bättre laget under våren och har som sagt 12 raka matcher i ligan utan att förlora. Jag håller dem som favoriter här och att Unibet erbjuder hela 2.80 gånger pengarna för en rak etta här känns som ett givet spel med tanke på hur det sett ut på senaste.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester United vinner
Odds: 2.80
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: