Speltips Manchester United – Manchester City 14/1: Derby

Axel Sjödin Publicerat: 13 januari 2023

Helgen inleds på bästa möjliga sett med ett glödhett derby mellan Manchester United och Manchester City.

Manchester United - Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev en rejäl överkörning i det senaste derbyt från Manchester Citys håll, men United känns både vassare och mer stabila inför returen på Old Trafford nu under lördagseftermiddagen. Det är mycket som står på spel i detta Manchester-derby och det är faktiskt bara fyra poäng som skiljer lagen åt inför omgången.

Sedan deras senaste derbyförlust så har Manchester United haft mycket att glädjas över och Erik Ten Hag verkar tillslut ha lyckats skapa ett enhetligt och slagkraftigt lag av storklubben. De har nu en vinstsvit på fyra raka, där de har hållit nollan i samtliga sedan ligaspelet startade upp efter julen och har på så sätt lyckats ta sig in i topp fyra.

Under den resterande delen av januari väntar dock tuffa test då de har matcher mot både Manchester City och Arsenal på schemat. Ifall de lyckas nå framgångar i derbyt så kommer det att vara ett viktigt kvitto på att detta Manchester United hör hemma i toppen och på så sätt så är det på många sätt ett lackmustest för Ten Hag.

Luke Shaw lär fortsätta som mittback då han har imponerat i rollen och har varit en bidragande faktor till Uniteds hållna nollor på senare tid. Vi får se om det räcker mot City.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City har blandat och gett på senaste

Även om alla är överens om att Manchester City är det bättre av dessa två lag så har det gått lite hackigt sedan jul. Ett väldigt överraskande kryss mot Everton har följts upp av två raka segrar mot Chelsea innan de förlorade nu senast mot Southampton i ligacupen. Det var kanske inte den bästa elvan som spelade, men det var absolut inget b-lag som förlorade mot tabelljumbon.

Manchester City är fortfarande Englands och kanske världens bästa klubblag i nuläget, men deras poängsnitt ligger trots allt under sitt poängsnitt i fjol med fler poängtapp. Men när det vankas stormatch mot stadsrivalen så lär de nog kunna höja sig. Derbyt kan bli en perfekt språngbräda inför nya tag i jakten på Arsenal i toppen och med en nära inpå skadefri trupp så är de också klara favoriter. John Stones och Rúben Dias är de enda spelarna som saknas inför helgen.

Nu får vi säkerligen inte se nio mål igen, som det blev senast, men det finns goda förutsättningar för att det ska kunna bli en målrik match. Marcus Rashford är i väldigt fin form och på andra sidan hittar vi såklart Erling Haaland, detta kan bli en fartfylld och spännande match som inte får missas. Vi spelar ett på att det blir över 2,5 mål och att båda lagen gör mål för 1.95 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.95
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 13:30, lördag 14 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: