Speltips Manchester United – West Ham 22/1: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 21 januari 2022

Viktiga poäng står på spel när Manchester United tar emot West Ham United i Premier League. Matchen spelas lördagen den 22 januari 2022 med avspark kl 16:00 på Old Trafford.

Manchester United – West Ham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester United fortsätter sitt sökande efter en identitet. Insatsen i den andra halvleken mot Brentford i Premier League i onsdags får då sägas ha varit ett steg i rätt riktning.

Anthony Elanga och Ralf Rangnick verkar ha fattat tycker för varandra och den förstnämnda tackade för förnyat förtroende då han gav Man United ledningen med 1-0 i den 55:e minuten. Detta efter att Brentford varit det bättre laget sett till klara målchanser i den första halvleken. Men Man United höjde sig alltså i den andra och kunde till slut vinna med 3-1.

De tre viktiga poängen gör att Manchester United står på 35 poäng efter 21 spelade matcher. Därmed är man två poäng efter West Ham som har en match mer spelad.

Efter en väldigt stark höst hade West Ham en sämre period i december. Det här året inledde man emellertid bättre och inför hemmamötet mot Leeds i söndags stod man på fyra raka segrar. Men där bröts den sviten då Leeds kunde vinna med 3-2 i en svängig tillställning på London Stadium.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämn kamp om fjärdeplatsen

Som läget ser ut just nu kommer det att bli en rafflande kamp om fjärdeplatsen i Premier League. Det är väldigt jämnt mellan West Ham, Manchester United, Arsenal och Tottenham som alla kommer sälja sig dyrt för att ta den sista Champions League-platsen.

Mycket står således på spel när West Ham och Man United nu drabbar samman. Förutsättningarna känns jämna, men det är de sistnämnda som i kraft hemmaplansfördel gäller som favoriter hos spelbolagen. Ett spel på att Man United vinner ger omkring 1.95 gånger insatsen.

Det här är tredje gången som de här lagen möts den här säsongen. I mitten av september ställdes man mot varandra två gånger med bara två dagars mellanrum. Först vann Man United med 2-1 på bortaplan i Premier League. Därefter var det West Ham som gick segrande med 1-0 på Old Trafford i Ligacupen.

På West Hams skadelista finns Noble. Ogbonna och Zouma medan Soucek ser ut att vara åter tillgänglig. Hos Man United saknas Cavani, Shaw, Bailly, Pogba och Wan-Bissaka.

Manchester United gäller alltså som favoriter, men om vi ser till hur de här lagen presterat totalt sett så håller jag West Ham högre. De har en grund, ett spel som håller en högre nivå, men på pappret har man inte samma spets som Man United.

West Ham är Premier Leagues tredje målgladaste lag och både dem och Man United snittar över 3.00 gjorda/insläppta mål per match. Utgången känns oviss men jag tror på en relativt öppen matchbild här. Mitt spel blir därför att det kommer göras över 2.5 mål till 1.71 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, lördag 22 januari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: