Speltips Newcastle – Arsenal 2/5: Målspel

Axel Sjödin Publicerat: 1 maj 2021

Ett Newcastle som fortsätter att plocka poäng välkomnar Arsenal som lär ha tankarna på Europa League fortfarande.

Newcastle - Arsenal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det såg mörkt ut för Newcastle för inte alls längesen då de befann sig inom räckvidds avstånd från Fulham nere på nedflyttningsplats. Då de båda lagen såg ut att vara i usel form och dessutom skulle mötas i sista omgången så såg det som förutbestämt ut att Newcastles vara eller icke vara i Premier League skulle avgöras på Craven Cottage i omgång 38.

Men så är inte längre fallet då the Magpies plockat åtta poäng på de fyra senaste matcherna och nu har nio poängs marginal ned till nedflyttning. De kanske inte riktigt kan andas ut än, men nästan, och en vinst mot Arsenal här hade så gott som säkrat det.

Med tanke på att de nyligen vunnit mot West Ham och tagit med sig en poäng hem från Anfield känns det faktiskt inte alls som ett otroligt scenario att de skulle kunna vinna mot Arsenal hemma på St. James’ Park. Även om de kanske inte helt förtjänade poängen mot Liverpool så höll de sig i alla fall kvar i matchen ända till kvitteringen på tilläggstiden.

Ett avbräck är dock att Joseph Willock inte kan spela mot Arsenal då Londonklubben lånat ut honom, men annars är det inga större förändringar mot det lag som mötte Liverpool förra helgen. Isaac Hayden, Jamaal Lascelles och Karl Darlow är fortsatt borta medan Fabian Schär och Matt Ritchie är tveksamma till spel. Callum Wilson som inte spelat en full match sedan hans comeback hade dock kunnat starta här om Steve Bruce känner att han vågar det.

Fokuset ligger på Villarreal

Arsenal lär ha gett upp hoppet om att kvalificera sig till Europa nästa säsong via ligan och lär egentligen inte ha jättemycket att spela för här mer än anseende. Både truppens och supportrars fokus lär nog ligga på returmötet mot Villarreal på torsdag då de nu är en match ifrån finalen i Europa League om allt går vägen.

Arsenals resultat har varierat under sista tiden och senaste gången de spelade efter en Europa League-match så kryssade de mot Fulham hemma. Detta har följts upp av förluster mot Everton med 0-1 och nu senast en 1-2 förlust borta på La Ceramica mot Villarreal. Arsenal är tveklöst ett bättre lag än Newcastle, men att spela matcher mitt i veckan så länge tär på även de bästa trupperna.

Gunners har i alla fall lyckats undvika skador trots ett tufft spelschema, Pierre-Emerick Aubameyang kom tillbaka till spel igen i torsdags och Kieran Tierney och Alexandre Lacazette kan mycket väl vara spelklara till helgen nu också. Med det sagt hade det varit förvånande om Mikel Arteta låter sina bästa elva spela 90 minuter med tanke på omständigheterna.

Utfallet kan variera här beroende på vilket lag Arsenal ställer upp med och om nu Newcastle är starka nog att kapitalisera på en eventuell chans. Däremot har inget av lagen varit särskilt vassa på att hålla tätt bakåt, Arsenal har bara lyckats en gång på sina elva senaste ligamatcher. Ett spel på att båda lagen gör mål för 1.70 hos Betsson känns därmed som det rätta spelet här.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.70
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: