Speltips Newcastle – Arsenal 7/5: Tungviktsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 7 maj 2023

Söndagen bjuder på en tung toppmatch mellan Newcastle och ett Arsenal som vill tillbaka upp i toppen.

Newcastle - Arsenal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Arsenal lyckades studsa tillbaka efter en tung period med en vinst mot Chelsea senast, men mot ett formstarkt Newcastle kommer det inte att bli lätt att bygga vidare på den segern i kampen om att ta sig tillbaka till tabelltoppen. Newcastle är knappa favoriter hos spelbolagen och ytterligare poängtapp för Arsenal kan mycket väl bli spiken i kistan för deras titeldrömmar.

Bortsett från Aston Villas övertygande uppvisning mot Newcastle för några veckor sedan så har det sett oerhört bra ut för The Magpies under de senaste månaderna. De har tagit tre poäng i åtta av deras nio senaste matcher och stod förra helgen återigen för en stabil insats då de vände och vann hemma mot tabelljumbon Southampton.

Allt stämmer för Newcastles del och de går med stormsteg mot en Champions League-plats under deras första hela säsong med nytt ägarskap och Eddie Howe vid rodret. Det går såklart att säga vad man vill om ägarna och pengatillförseln, men Chelsea är ett lysande exempel på att det inte per automatik bli succé av att kasta miljontals pund på spelare – Eddie Howe och Newcastle har verkligen överträffat förväntningarna i år.

Det ser också ut som att samtliga spelare verkligen ger sitt yttersta för att få vara med och bygga det här projektet vidare, för alla vet att större spelare kommer att komma och att konkurrensen kommer att bli hård framöver.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett sista tufft test för Arsenal

Arsenal har, som vi alla vet, stått för en helt otrolig säsong, men så som det ser ut nu så räcker det inte riktigt hela vägen till en ligatitel. Manchester City är helt enkelt för bra och Arsenal hade verkligen inte råd med en formdipp i sluttampen. De tog i alla fall sin första seger på fem omgångar när de slog Chelsea med klara 3-1 hemma på Emirates senast – och det var samma dominanta Arsenal som visade upp sig i första halvlek, utan att tappa det i andra den här gången.

Ett Chelsea helt under isen är dock en betydligt mer överkomlig motståndare än ett formstarkt Newcastle på St James’ Park. Deras rivaler från norra London åkte nyligen på en rejäl utskåpning på samma arena och med tanke på Arsenals sviktande form så får Gunners se upp.

Arsenal har i alla fall inte haft några som helst problem med målproduktionen framåt, det har snarare varit defensivt som de har börjat släppa in för mycket när de har låtit lag komma ikapp i andra halvlek. Det är inte en lätt match att förutspå på 1X2-marknaden, men spelet på att båda lagen gör mål och att det blir över 2,5 mål känns trots allt lockande för 1.94 hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.94
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 7 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo