Speltips Newcastle – Brentford 20/11: Höjer sig

Martin Efvergren Publicerat: 19 november 2021

Uppehållet har sannolikt gjort gott för både Newcastle och Brentford som nu möts i den tolfte omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 20 november 2021 med avspark kl 16.00 på St. James’ Park.

Newcastle – Brentford

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säsongsinledningen har varit allt annat än lyckad för Newcastle men nu har man äntligen hittat en ny manager som, eventuellt, kan få laget på rätt köl igen. Eddie Howes sejour i Bournemouth slutade med en degradering från Premier League men han lyfte också klubben till oanade höjder innan dess.

Howe kan mycket väl vara rätt man för uppgiften att rädda Newcastles säsong. Men då man fortfarande inte har tagit någon trepoängare och är näst sist i tabellen efter 11 omgångar med blott fem inspelade poäng är utgångsläget väldigt tufft. Nu visar det sig dock att Howe testat positivt för Covid och således inte kan närvara vid den här matchen.

Strax innan landslagsuppehållet svarade man för en ganska bra insats då man fick med sig ett kryss från bortamötet mot Brighton. Att prestera utan permanent tränarlösning på plats är dock inte det enklaste men nu ser förutsättningarna i alla fall bättre ut i det avseendet.

Nu väntar så ett Brentford som inledde säsongen starkt men som nu kommer med fem raka förluster i bagaget. I de senaste två matcherna har man förlorat mot bottenlagen Burnley och Norwich och totalt har man tagit 12 poäng, vilket ger en 14:e plats i tabellen.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Uppehållet har gjort gott

Vi har alltså att göra med två lag i behov av att bryta en negativ trend och som sannolikt mått bra av det uppehåll som varit. Brentford har dock en ganska diger skadelista då Raya, Sörensen, Ajer, Jörgensen, Dasilva och Baptiste inte lär komma till spel. Hos hemmalaget saknas endast Dummett.

Newcastle jagar sin första seger i Premier League den här säsongen och det vore förstås en drömstart om Eddie Howe kunde lyckas med det i debuten. Ska man lyckas ta igen avståndet upp till lagen ovanför strecket är Brentford på hemmaplan en match man bör vinna.

Men Howe har mycket att jobba med och har sannolikt inte hunnit sätta sina grunder på så här kort tid. Förutsättningarna är jämna och hos spelbolagen är Newcastle knappa favoriter. En rak etta ger omkring 2.63 gånger pengarna.

Ser vi till de här båda lagens senaste matcher är det mycket som talar för att det här kommer att bli en relativt målrik tillställning. Vad gäller Newcastle så har båda lagen gjort mål i 8 av de 9 senaste matcherna och Brentfords fall så har båda lagen gjort mål i 6 av de 7 senaste matcherna.

Utgången känns oviss men jag tror på en positiv Howe-effekt för Newcastles del. De bör nog ses som knappa favoriter men framförallt finner jag anledning att tro att båda lagen kommer göra mål. Det spelas till 1.73 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.73
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 16:00, lördag 20 november 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: