Speltips Newcastle – Brighton 18/5: Premier League

Axel Sjödin Publicerat: 18 maj 2023

Brighton ställs inför ännu en tuff bortamatch då de reser till St James’ Park för att möta Newcastle under torsdagen.

Newcastle - Brighton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En av Brightons hängmatcher spelas nu under torsdagen och därmed har de chansen att cementera sig i topp sex genom en vinst. Det kommer dock inte att bli en enkel uppgift mot det hemmastarka Newcastle, men med Brighton känns ingenting omöjligt. De gav ett styrkebesked i helgen då de slog Arsenal borta med klara 3-0 efter att ha blivit överkörda av Everton med 1-5 i omgången dessförinnan.

Resultaten har minst sagt varit spretiga för The Seagulls del under den senaste månaden, men i och med helgens seger är de återigen på god väg att säkra spel i Europa League till nästa säsong. Roberto De Zerbi vågar ta risker i sitt spel, vilket både kan löna- och straffa sig vilket vi har fått väldigt fina exempel på i deras två senaste matcher.

Inför torsdagens match har de både Tottenham och Aston Villa en poäng bakom, men har som sagt två hängmatcher på sig att försöka göra ett ryck i tabellen. Det enda problemet är att dessa två hängmatcher spelas mot Newcastle borta och mot Manchester City, det är alltså långt ifrån några enkla eller garanterade poäng och en eventuell Europa League-plats kan mycket väl komma att avgöras borta på Villa Park i den sista omgången.

De behöver alla poäng de kan få med andra ord, och med den tunga segern mot Arsenal i ryggen lär de kliva in på St James’ Park med gott självförtroende.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle har inte varit riktigt lika vassa

Hemmalaget har inte riktigt sett lika vassa ut den senaste månaden som tidigare under säsongen. De har tagit tio poäng på deras sex senaste matcher och kommer senast från ett kryss borta mot Leeds där de ska vara glada över att de fick med sig poäng. Newcastle styrde mycket av spelet, men behövde straffar vid båda tillfällena för att få hål på Leeds, och hade mycket väl kunnat hamna i ett 0-2-underläge tidigt ifall inte Nick Pope hade räddat en straff åt andra hållet.

Newcastle ligger på tredje plats inför omgången, och det har varit mycket snack om huruvida Liverpool skulle kunna komma ikapp Manchester United på fjärdeplatsen eller inte, men Newcastle sitter nu i samma sits. Liverpool är en poäng bakom med en match mer spelad, men skulle Newcastle förlora mot Brighton kan det mycket väl bli spännande i de avslutande omgångarna.

Båda lagen behöver därmed tre poäng i hopp om att hålla undan de jagande lagen bakom dem. Newcastle är favoriter hos spelbolagen, men det känns trots allt ganska öppet på 1X2-marknaden. Brightons framåtlutade spel får mig ändå att tycka att ett spel på att båda lagen gör mål kombinerat med över 2,5 mål ser bra ut här för 1.86 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.86
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:30, torsdag 18 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo