Speltips Newcastle – Brighton 5/3: Motsatta formkurvor

Martin Efvergren Publicerat: 5 mars 2022

Ett Newcastle United på uppgång tar emot ett formsvagt Brighton & Hove Albion i Premier League. Matchen spelas lördagen den 5 mars 2022 med avspark kl 16:00 på St. James’ Park.

Newcastle – Brighton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De flesta var eniga om Newcastle United hade värvat klokt under det, för deras del, så viktiga januari-fönstret. Med tanke på den senaste tidens resultat är det mycket som pekar mot att de gjort det mesta rätt i det krisläge som varit sedan i höstas.

Visserligen går Kieran Trippier skadad och Chris Wood har efter sex spelade matcher ännu inte gjort mål för Newcastle. Därtill är den dyraste värvningen, Bruno Guimaraes, fortfarande inte en startman.

Men man har fått in kvalitet som säkerligen höjt nivån på träningar och som bidragit med ny energi. Störst förtjänst till att man nu har klivit upp ovanför nedflyttningsstrecket ska nog manager Eddie Howe tillskrivas.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kr freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle har blivit mer solida

I lördags besegrade Newcastle ett formsvagt Brentford med 2-0 på bortaplan. Nämnas bör att hemmalaget drog på sig en utvisning redan efter elva minuter. I och med den segern har Newcastle vunnit fyra och kryssat en av sina fem senaste matcher i Premier League.

För Brighton & Hove Albions del ser trenden desto mindre positiv ut. De kommer nu till det här mötet med tre raka förluster där man gått mållösa från samtliga. I lördags föll man med 2-0 hemma mot Aston Villa och dessförinnan med 3-0 hemma mot Burnley.

Newcastle och Brighton möttes senast i början av november i Brighton. Den matchen slutade 1-1. När de nu möts igen är läget jämn om vi ser till oddssättningen. Hos spelbolagen är Brighton generellt väldigt knappa favoriter.

Ser vi till formen är det emellertid klar fördel Newcastle och i min bok borde de vara favoriter inför den här matchen. Framförallt finns det mycket som talar för att det kommer att bli en tät och relativt målsnål tillställning.

Howe har i synnerhet förbättrat Newcastles defensiva organisation. Det har inneburit att man blivit ett mer målsnålt lag och det har gjorts under 2.5 i 7 av deras 8 senaste matcher. Brighton är Premier Leagues näst målsnålaste lag och de har alltsp inte gjort mål på tre raka matcher.

Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.67 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.67
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 5 mars 2022
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: