Speltips Newcastle – Burnley 3/10: Tät historia

Simon Pålsson Publicerat: 1 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är inte enkelt att välja sida när Newcastle och Burnley gör upp i lördagens Premier League, och vi rekar med odds den 3 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det gäller att inte hamna för långt efter för snabbt i den här inledningen på säsongen, och Premier League ser ut att kunna bli en jämnare historia än på väldigt länge. Det är åtminstone känslan som råder, och det gör matcher som den som nu väntar mellan Newcastle United och Burnley så viktiga.

Newcastle United har inte direkt varit kända som det allra mest formstarka laget i defensiven sista åren, och inledningen på den här säsongen är inte heller helt optimal. Om vi bara ser till hemmamatcher i Premier League, och då får vi såklart ta med förra säsongen också, har man nu släppt in tre mål (minst!) i tre raka hemmamatcher. Det gör att överspelet nästan alltid är gångbart när de spelar.

Men nu möter man ett Burnley som har tre raka förluster i Premier League, varav två den här säsongen. Det är en ganska taskig inledning på säsongen som vi ser, och redan förra säsongen gick det att se en tydlig nedgång i resultaten för deras del.

Newcastle United tog däremot en meriterande poäng mot Tottenham Hotspur senast, och rimligen kommer det att ge lite boost. Men den som vill vara negativ kan se en lite negativ trend, så det gäller nog att studsa tillbaka snabbast möjligt nu när det är överkomligt motstånd som väntar på hemmaplan.

Fördel hemmalaget

Newcastle United är inte helt enkla att bedöma den här säsongen, och med många spelare borta har man ett lag som kan får det tufft att helt hålla sig undan bottenstriden. Därför är det av yttersta vikt att man snarast möjligt får tillbaka några av sina viktigaste spelare.

Men inför matchen mot bottenlaget Burnley – en match som Newcastle United måste våga för att faktiskt vinna på sin egen hemmaplan – har man en lång skadelista med spelare som hade varit aktuella för en startelva.

Eller vad sägs om namn som Paul Dummett, Matt Ritchie, Matthew Longstaff, Dwight Gayle och Martin Dubravka? Samt de två mer osäkra korten Allan Saint-Maximin och Ciaran Clark. Då mer osäkra kort i bemärkelsen att de inte garanterat är borta, men är osäkra till medverkan.

Burnley har öppnat säsongen framför allt utan sin mittfältare Johann Gudmundsson, och det är aldrig bra. Islänningen kommer inte till spel i den här matchen heller. Ben Mee, Jack Cork, Jay Rodriguez är övriga namn på skadelistan där tveksamma kort som Robbie Brady och Matthew Lowton också får ta plats. Det återstår att se hur laget formeras, men defensivt finns det alltså tunga tapp som ni hör.

Newcastle United draw no bet spelas till 1,79 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Newcastle United draw no bet
Odds: 1,79
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, lördag 3 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: