Speltips Newcastle – Burnley 4/12: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 3 december 2021

Det är två lag i stort poängbehov som ställs mot varandra när jumbon Newcastle tar emot Burnley i Premier League. Matchen spelas lördagen den 4 december 2021 med avspark kl 16.00 på St. James’ Park.

Newcastle – Burnley

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev ett riktigt tungt poängtapp för Newcastle som gick mot säsongens första seger i Premier League mot Norwich i tisdags. Trots att Ciaran Clark drog på sig ett rött kort redan i den 9:e minuten kunde hemmalaget Newcastle ta ledningen i den andra halvleken men med dryga tio minuter kvar kvitterade Norwich till slutresultatet 1-1.

Newcastle står därmed kvar på noll vinster och totalt sju poäng efter 14 spelade matcher. Man är fortsatt sist i Premier League och när man nu tar emot Burnley är det något av en måstematch för Eddie Howe och hans manskap.

Burnley har höjt sig på sistone men har, precis som Newcastle, fortsatt svårt att vinna matcher. Samtidigt har man bara förlorat en av sina åtta senaste ligamatcher.

Efter att man tog säsongens första seger mot Brentford har man kryssat i de tre senaste matcherna. I onsdags spelade man 0-0 borta mot Wolverhampton och förra helgen blev det 3-3 hemma mot Crystal Palace.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett hungrigt Newcastle

Newcastle är tre poäng efter Burnley i tabellen där de senare också har en match mindre spelad. För Newcastle del är det här en match som man, mer eller mindre, måste vinna. Nu gör man sin andra raka hemmamatch mot ett bottenlag och då gick bet i den första är känslan lite att det är nu eller aldrig som ett trendskifte ska ske.

Hos spelbolagen står Newcastle som knappa favoriter. En rak etta ger omkring 2.35 gånger pengarna.

De här båda lagen har redan mötts en gång den här säsongen, i Ligacupen. Det mötet slutade 0-0 men Burnley tog sig vidare efter straffar. Förra säsongen var det dock Newcastle som var det starkare laget i båda mötena. De vann då med 3-1 hemma och med 2-1 på Turf Moor.

Med en målskillnad på 16-30 efter 14 matcher är det tydligt att det framförallt är defensiven som Eddie Howe behöver styra upp. Det har sett något bättre ut försvarsmässigt i de två senaste matcherna men nu är det bara tre poäng som gäller och man måste komma ut framåtlutade i den här matchen.

Burnley har varit väldigt svårslagna den senaste tiden och det här lär bli en jämn och intensiv batalj. Något säger mig dock att Newcastle kommer var det hungrigare och piggare laget här. Offensivt har de kvaliteter och mitt spel blir att Newcastle kommer göra över 1.5 mål till 2.23 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Newcastle över 1.5 mål
Odds: 2.23
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 4 december 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: