Speltips Newcastle – Leeds 17/9: Ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2021

Newcastle United och Leeds United har båda öppnat säsongen direkt svagt. Nu rekar vi med odds inför ångestmötet i Premier League fredagen den 17 september.

Newcastle United - Leeds United

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det går faktiskt inte att kalla mötet mellan Newcastle United och Leeds United för någonting annat än ett rent och skärt ångestmöte, trots att vi bara är fyra omgångar in i den här Premier League-säsongen.

Men det är uppenbart att Newcastle United och Leeds United är två lag som riskerar att harva omkring i botten en sådan här säsong. Det har varit på gång länge för Newcastle United att man ska ramla ur och smekmånaden kan anses vara över för Leeds United, som i mitt tycke inte har ett lag som spelare för spelare är helt givet att klara nytt kontrakt i Premier League.

I inledningen av säsongen har man storförluster mot Liverpool och Manchester United, samt kryss mot Everton och Burnley. Det är kanske inte hela världen, men att man har släppt in elva mål på fyra omgångar bådar inte särskilt gott.

Newcastle United har släppt in tolv mål och har bara en enda poäng hittills, när man spelade 2-2 hemma mot Southampton. Annars är det idel förluster, trots att Manchester United är det enda renodlade topplag som man har mött.

Allt det här talar för att lagen, som båda ligger fast förankrade i botten, måste och vill gå för tre poäng i detta möte.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Odds från Premier League

Newcastle United har alltså en minst sagt tung säsongsinledning bakom sig och det har inte varit till lagets fördel att många tongivande spelare är borta, eller nästan borta. Många skavanker gör att Steve Bruce får trolla en del med laget.

Inför den här matchen är det osäkerhet kring Javier Manquillo, Joseph Willock, Ryan Fraser, Callum Wilson, Paul Dummett och Ciaran Clark. Inga spelare som man vill sakna och då inte minst spelarna som nämns först.

Därutöver vet vi sedan tidigare att Martin Dubravka och Jonjo Shelvey är borta och inte kommer att spela ens med turen på Newcastles sida.

Leeds United då? Jo, man saknar Pascal Struijk som är avstängd, medan Robin Kock, Diego Llorente och Adam Forshaw är skadade. Det är tapp som man bör kunna hantera okej, men nu behöver Marcelo Bielsa snart ta den där trepoängaren efter fyra raka matcher utan vinst i Premier League.

Förra året vann Leeds United båda matcherna mot Newcastle och återigen, precis som i båda mötena förra året, tror jag på målfest.

Över 2,5 mål spelas till 1.68 gånger insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, fredag 17 september 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: