Speltips Newcastle – Leeds 31/12: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 31 december 2022

Newcastle har chansen att avsluta året med sin sjunde raka vinst då Leeds kommer på besök till St James’ Park.

Newcastle - Leeds

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Arsenal snor åt sig mycket av rampljuset med den säsong de har, men Newcastles prestation under hösten har varit nästintill lika imponerande. De lär förmodligen gå in i 2023 som ligatrea och kan nog mycket väl vara med och utmana om en Champions League plats i vår, även ifall de inte skulle förstärka nämnvärt i januari som de gjorde sist.

Eddie Howe ska ha en väldigt stor eloge för vad han har gjort sportsligt med detta Newcastle då spelarmaterialet rimligtvis borde ligga fyra till fem placeringar nedanför vad de gör. De har bara en enda förlust hittills på säsongen och har nu sex raka segrar i bagaget inför lördagens match.

De imponerade stort mot Leicester under annandagen, som de slog med 3-0 efter att i stort sett ha dödat matchen i den sjunde minuten. Det är mycket som går Newcastles väg nu och det kommer att bli väldigt intressant att följa deras möte mot Arsenal under kommande tisdag.

Svenskduon Alexander Isak och Emil Krafth är fortsatt skadade och borta här, samtidigt som Callum Wilson har varit sjuk och är tveksam till spel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds har fortsatt problem med defensiven

Gästernas form har inte varit den bästa på senaste, vilket understryks av deras tabellposition. Efter deras väldigt fina öppning på säsongen så har det gått utför, men de verkar ändå ha studsat tillbaka lite nu. Innan uppehållet så vann de mot Liverpool och Bournemouth i två raka matcher innan de föll i en dramatisk match mot Tottenham med 3-4.

Efter uppehållet så förlorade de i väntad ordning hemma mot Manchester City, men det ska man kanske inte dra några större växlar av. Försvaret har varit deras stora problem hittills, då bara Nottingham och Southampton har släppt in fler mål hittills. Mot ett kliniskt Newcastle så lär det innebära problem.

De har släppt in tio mål på deras tre senaste matcher och har verkligen inte imponerat borta från Elland Road under säsongen. Jesse Marsch har en del att bita i för att vända Leeds trend, men än så länge är de fortfarande över strecket med två poängs marginal.

Det är i alla fall ofta målrikt och underhållande matcher när Leeds spelar och därmed så kombinerar vi ett spel på över 2,5 mål med den raka hemmavinsten här för 2.00 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Newcastle & över 2,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, lördag 31 december
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: