Speltips Newcastle – Leicester 22/5: Spiken i kistan

Axel Sjödin Publicerat: 22 maj 2023

Newcastle och Leicester avslutar helgens Premier League-omgång på St James’ Park under måndagen.

Newcastle - Leicester

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle spelar sin sista hemmamatch för säsongen och ställs då mot ett alltmer desperat Leicester som närmar sig Championship med stormsteg. I och med Liverpools kryss mot Aston Villa är Newcastle i stort sett klara för Champions League nästa säsong och en poäng räcker för att garantera det. Värre ser det ut för Leicester som, i och med Nottingham Forests och Evertons poäng tidigare under omgången, i stort sett måste vinna på St James’ Park.

Under säsongens gång har vi alla vant oss vid tanken av Newcastle som ett topplag i vetskapen om att det förr eller senare var oundvikligt, men deras resa mot toppen har verkligen gått i expressfart. Eddie Howe har lyckats få laget att bli större än summan av delarna och en oerhört imponerande höst har lagt grunden för deras framgångar.

Även om de har några plumpar i protokollet under de senaste månaderna har de fortsatt att leverera på hög nivå och är en väldigt tuff motståndare att möta. För svensk del är det roligt att Alexander Isak har hittat sin plats i startelvan under våren och det kommer att bli intressant att se hur de väljer att bygga vidare på truppen i sommar med de nära på oändliga resurser de har att tillgå.

De är i alla fall stora favoriter inför måndagens drabbning och lär vilja ge sin hemmapublik ett fint avslut på säsongen genom att säkra en topp fyra-placering.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leicester har sett oinspirerade ut

Det finns inte mycket hopp för Leicester längre, med bara två matcher kvar att spela behöver de växla upp på ett vis vi inte har fått se dem göra på mycket länge. Inte mycket har förändrats sedan Dean Smith tog över på tränarposten och det bitvis bedrövliga försvarsspelet är ett återkommande problem som de inte tycks hitta en lösning på.

Till skillnad från vad många andra bottenkonkurrenter har visat upp har det vid många tillfällen sett håglöst och oinspirerat ut för Leicesters del. Det kan bero på att många spelare sitter på utgående kontrakt och knappast lär följa med laget ned i andradivisionen, för någon grinta har vi inte fått se mycket av.

De måste vinna på St James’ Park ifall de ska kunna ha saker och ting i egna händer inför den avslutande omgången, och åtminstone en poäng är nog nödvändig för att de ens ska ha en chans. Med tanke på vad de har visat upp hittills tror jag inte på någon plötslig höjning från Leicesters del och vi kombinerar därmed den raka ettan med ett spel på över 2,5 mål för 1.75 gånger pengarna hos Betinia. Det brukar åtminstone bli målrikt när The Foxes spelar.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Newcastle & över 2,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, måndag 22 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo