Speltips Newcastle – Leicester 3/1: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 2 januari 2021

Newcastle försvarade sig till en poäng mot Liverpool senast. Mot Leicester bör man komma att gå framåt mer och det tror jag kommer straffa dem. Min bedömning är att Leicester har väldigt goda chanser att gå segrande här.

Newcastle – Leicester

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Newcastle krigade sig till en poäng i 0-0-matchen mot Liverpool i onsdags men ser vi till de fem senaste matcherna är man i en lite sämre period just nu. Trots det har man fortfarande en betryggande marginal ner till botten av tabellen då man står på 19 poäng efter 15 spelade matcher.

Ligacup-förlusten mot Brentford inräknad så har man förlorat tre och kryssat två av sina fem senaste matcher. Det är inte alltid man vet var man har Steve Bruce gäng och prestationerna kan pendla en hel del ifrån match till match. När man är fullt påkopplade och disciplinerade som i matchen senast är man ett lag som alltid kan ta poäng.

Nu väntar ett Leicester som, trots att man tappat poäng i de två senaste matcherna, fortfarande är med i den absoluta toppstriden med sina 29 poäng efter 16 matcher.

Efter vinsten mot Tottenham har man spelat 2-2 mot Manchester United följt av 1-1 borta mot Crystal Palace senast.

På bortalagets skadelista finns Under och Pereira medan Fofana och Maddison eventuellt är spelklara här. Hos Newcastle saknas Saint-Maximin, Lascelles, Fraser och Hayden.

Favoriten håller

Leicester imponerade inte senast mot Crystal Palace men det var till stora delar en roterad startelva som Brendan Rodgers formerade. Bland andra Tielemans, Vardy och Ndidi vilades från start vilket innebar en kvalitetssänkning samtidigt som Iheanacho brände en straff som hade kunnat förändra mycket.

Marginalerna är små, topplagen är mer slitna och många favoriter tappar poäng just nu. Men här tror jag att Leicester har goda chanser att leverera. De som inte startade senast är fräscha och efter den här matchen har man ett relativt långt uppehåll till nästa ligamatch.

Newcastle är alltid en lurig motståndare på förhand men jag tror att man kommer få svårt upprätthålla den defensiva disciplinen som man hade mot Liverpool senast. Gentemot Leicester är respekten inte lika stor och jag tror att man kommer vilja gå framåt betydligt mer än vad man gjorde senast och det har straffat sig förr för detta Newcastle.

Leicester vann båda förra säsongens möten klart, med 3-0 borta och 5-0 hemma. Man är i grunden ett klart bättre lag än Newcastle och jag tror inte man kommer gå i samma fälla som Liverpool gjorde senast.

Newcastle har bara gjort ett mål på sina senaste fyra matcher och man saknar den individuella spetskompetens som finns hos Leicester. Därtill saknar man en offensiv spelidé, en systematik bakom anfallsspelet och i den bemärkelsen är klasskillnaden stor mellan de här lagen.

Det är ingen högoddsare men jag finner ändå spelvärde i att Leicester kommer att vinna den här matchen och det spelas till 1.70 gånger insatsen hos Betway.

Speltips:

Speltips: Leicester vinner
Odds: 1.70
Bolag: Betway
Spelstopp: 15:15 den 3/1 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: