Speltips Newcastle – Liverpool 27/8: Tungviktsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 27 augusti 2023

Newcastle ställs mot Liverpool i ett spännande stormöte från St James’ Park framåt söndagskvällen.

Newcastle - Liverpool

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Premier League har sparat omgångens match till sist, och på söndag får vi följa kampen om tre poäng mellan två tungviktare. Detta blir tredje raka stormatchen för Newcastles del, som har ett väldigt tufft spelschema inledningsvis.

Efter att ha kört över Aston Villa med hela 5-1 i säsongspremiären hemma på St James’ Park så lär de ha varit försiktigt positiva inför deras resa till Etihad Stadium veckan därpå. Men de fick lämna mötet mot de regerande mästarna tomhänta efter en 0-1-förlust, som mycket väl hade kunnat ha slutat med större marginaler än så.

De båda matcherna var i alla fall en stark kontrast då Newcastle oerhört effektiva offensiv mot Aston Villa, med Alexander Isak i spetsen, blev helt nedstängd mot City helgen därpå. Mot Liverpool kan vi förvänta oss en öppnare match återigen, då Newcastle känns något mer offensivt balanserat nu än vad de gjorde för ett år sedan.

St James’ Park har dessutom varit en riktig hemmaborg, där de bara har åkt på tre förluster sedan tidigt 2022, vilket var ungefär då Eddie Howe tog över som tränare. Två av dessa tre förluster har emellertid kommit mot just Liverpool, vilket gör detta lite extra intressant.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpool har inlett säsongen bra

Gästerna inledde sin säsong borta mot Chelsea där de delade på poängen efter en väldigt välspelad 1-1-match från båda lagen. Därefter kunde de utan större problem ta hem en 3-1-seger mot Bournemouth hemma på Anfield, trots att Bournemouth tidigt tog ledningen.

Liverpools dominans i den senaste matchen understryks ytterligare av att Mohamed Salah brände en straff och att de dessutom behövde spela med en man mindre från och med den 58:e minuten då Alexis Mac Allister drog på sig ett direkt rött kort. Argentinaren röda kort blev dock upphävt i efterhand och han kommer således kunna medverka mot Newcastle ändå trots allt. Det var ett viktigt besked då deras centrala mittfält känns något tunt och lite väl offensivt balanserat.

Det är inte så ofta det händer, men Liverpool går in som något av en underdog i det här mötet, trots deras väldigt fina statistik mot Newcastle under fjolåret. De visade mot Chelsea att de inte hade något emot att släppa initiativet till motståndarna då deras omställningar gick i rasande fart. Liverpool har inlett säsongen bra och jag tror att man har goda möjligheter att få med sig något från den här matchen. Vi spelar därmed på att Liverpool vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.25 hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool – Draw no bet
Odds: 2.25
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 27 augusti
TV: 
Stream:  viaplay logo