Speltips Newcastle – Manchester City 19/12: Toppen mot botten

Axel Sjödin Publicerat: 19 december 2021

Nästjumbon Newcastle välkomnar ligaledarna Manchester City till St James’ Park under söndagseftermiddagen.

Newcastle - Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City har sedan ett par veckor tillbaka tagit över ligaledningen från Chelsea och lär se sin chans att försöka göra ett ryck då de möter ett av bottenlagen i serien nu på söndag.

Sedan den chockerande förlusten hemma mot Crystal Palace i slutet av november så har det bara varit trepoängare i ligan för Manchester Citys del och de har nu sju raka vinster i ryggen. Liverpool är dock bara en poäng bakom dem med en liknande svit så konkurrensen i toppen är stenhård och minsta poängtapp gör så att de riskerar att hamna efter.

Manchester City har dock alla förutsättningar för att hålla i sin ligaledning året ut då de har klarat sig lindrigt undan från den coronakris som drabbat flera lag under december. Det är bara Pep Guardiola själv som blivit smittad och därmed inte kan resa till Newcastle.

Med tanke på vilken otroligt dominant uppvisning de stod för mot Leeds tidigare i veckan, där de vann med hela 7-0, så är det svårt att se hur det skulle bli annat än tre poäng mot nästjumbon nu på söndag oavsett.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle får ett tufft avslut på året

The Magpies är fortsatt fast nere i botten, men har på senare tid börjat plocka upp lite poäng vilket har gjort att de åtminstone är inom armlängds avstånd till Watford uppe på säker mark. De hade nyss en period där de tog fem poäng under fyra matcher, vilket är hälften av deras totala poängskörd under säsongen.

De har dock inte lyckats bygga vidare mot säsongens första vinst mot Burnley än så länge då efterföljande matcher har slutat 0-4 mot Leicester och 1-3 mot Liverpool. Saker och ting lär inte heller bli lättare förrän nästa år då de båda Manchesterlagen väntar innan nyår.

Eddie Howe har mycket att bita i under vårsäsongen, men först ska han försöka styra upp ligans sämsta försvar mot Manchester City som besegrade Leeds med 7-0 i tisdags. Den uppgiften blir inte lättare av att tre av Newcastles fyra skador ligger hos defensiven.

Det är inte mycket snack om vilka som är favoriter såklart och oddsen är inte speciellt höga på Manchester City i något avseende. Men oddsen 1.50 hos Expekt att Manchester City vinner med -1,5 asian känns trots allt godkänt med tanke på vilken matchbild vi förväntar oss.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,5 asian
Odds: 1.50
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: