Speltips Newcastle – Manchester United 27/12: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 27 december 2021

Bottenlaget Newcastle United tar emot ett Manchester United på uppgång på annandagen i Premier League. Matchen spelas måndagen den 27 december 2021 med avspark kl 21:00 på St. James’ Park.

Newcastle – Manchester United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle United tog sin första seger i Premier League hemma mot Burnley för tre omgångar sedan. Det blev dock inte den vändpunkt som laget hade hoppats på utan nu kommer man istället till den här matchen med tre raka, klara förluster bakom sig.

Spelschemat har heller inte underlättat för Newcastle då man ställts mot Leicester, Liverpool och Manchester City i de tre senaste matcherna. Senast var man chanslösa då man föll med 4-0 hemma mot Man City. Dessförinnan blev det förlust med 3-1 borta mot Liverpool.

Efter 18 spelade matcher ligger Newcastle på delad sistaplats i Premier League med sina 10 inspelade poäng. Nu väntar en ny, tuff uppgift då man tar emot ett Manchester United som tagit tre raka segrar i ligaspelet.

Sedan Ralf Rangnick tog över rodret har man besegrat både Crystal Palace och Norwich med 1-0. Det ger att man står på 27 poäng efter 16 spelade matcher.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett uppehåll som gjort gott

Manchester Uniteds senaste match mot Norwich spelades för dryga två veckor sedan. Inställda matcher har gett laget ett ganska långt uppehåll och det har nog varit särskilt uppskattat av tränare Rangnick.

Han har varit tydlig att det primärt är defensiven som behöver förbättras och då ser det förstås väldigt bra ut att man har hållit nollan i hans två första ligamatcher. Offensivt har det dock funnits betydligt mer att önska och det har han nu getts möjlighet att förbättra under de här träningsveckorna.

För Eddie Howes del har det primära förbättringsområdet varit detsamma. Newcastle är med sina 41 insläppta mål sämst i Premier League. Dessvärre för Howes del har de tre senaste insatserna inte varit ett steg i rätt riktning då man totalt släppt in totalt 11 mål på dessa matcher.

Läget börjar nu bli alltmer desperat för Newcastle som behöver något mer att tror på än bara ett transferfönster som snart öppnas. Säsongen är på väg att springa ifrån dem och om de ska kunna attrahera några bättre värvningar i januari har man inte råd att halka efter ytterligare.

De här är andra matchen i Premier League mellan de här båda lagen den här säsongen. När de möttes i början av september på Old Trafford vann Solskjaers Man United med klara 4-1. De fyra senaste mötena lagen emellan har slutat 4-1, 3-1, 4-1 och 4-1 till Manchester Uniteds favör.

Jag tror att Man Uniteds speluppehåll har gjort laget gott och det mesta talar förstås till deras fördel här. Mitt spel blir därför Manchester United -1 (asian handicap) till 1.79 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester United -1 (asian)
Odds: 1.79
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, måndag 27 december 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: