Speltips Newcastle – Southampton 28/8: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 27 augusti 2021

Newcastle har inlett säsongen svagt och gästas nu av Southampton i den tredje omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 28 augusti med avspark kl 16.00.

Newcastle - Southampton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tre matcher och tre förluster är facit så här långt för Steve Bruces Newcastle. Man inledde emellertid starkt då man var rejält på hugget i den första halvleken av ligapremiären mot West Ham. Man gjorde mål efter minuter och hade ledningen med 2-1 i halvtid – men därefter rasade allt.

Tre snabba West Ham-mål i början av andra halvlek och förlusten skrevs till 4-2. Därefter kammade man noll borta mot Aston Villa där man föll med 2-0 och i veckan blev man utslagna av Burnley i Ligacupen. Den matchen slutade 0-0 och avgörandet föll på straffar.

Nu väntar en ny hemmamatch där Southampton gästar. Också de föll igenom i andra halvlek av sin premiärmatch mot Everton. Trots ledning med 1-0 i paus föll man till slut med 3-1 där. I hemmapremiären mot Manchester United i senaste omgången svarade man för en uppryckning, en gedigen insats över dryga 90 minuter då man spelade 1-1.

I veckan kunde man sedan bygga på självförtroendet genom att slå League Two-laget Newport i Ligacupen med 8-0, där den nye norrmannen Mohamed Elyounoussi hängde dit tre bollar.

På Southamptons skadelista finns Smallbone, McQueen och eventuellt även Armstrong. Hos hemmalaget saknas Dubravka, Shelvey, Dummett, Darlow och Anderson.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Böljande spel

Förutsättningarna är jämna men Newcastle står som knappa favoriter hos spelbolagen till ett odds omkring 2.60.

Newcastle är inte sällan oberäkneliga. Inte sällan varierar de ganska mycket prestationer och när man minst anar slår de till och gör en kanoninsats. Men lita på att Newcastle vinner skulle jag aldrig göra.

Nej, det lutar mer åt Southamptons håll här, men framförallt tror jag på en öppen matchbild och två lag som vill gå framåt. Får vi se ett Newcastle som det vi såg i första halvlek i premiären kan det bli fart, fläkt och frenesi och det tåget kan säkerligen Hasenhuttls Southampton åka med på.

Newcastle är som sagt svårbedömda och deras prestationer verkar hänga lite på vilken sida de vaknar på. Här tror jag att vi kommer få se ett mer påkopplat hemmalag och att det här kan bli en ganska underhållande match.

Southampton lär inte vara nöjda med ett kryss borta mot ett Newcastle med tre raka torsk bakom sig. De vill spela med hög press och högt tempo och det tror jag vi kommer få se en hel del av här.

Senast lagen möttes vann Newcastle med 3-2 hemma på St. James’ Park och jag tror att det kommer göras en del mål även i den här matchen. Mitt spel blir därför att det görs över 2.5 mål till 1.86 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.86
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, lördag 26 augusti 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: