Speltips Newcastle – Southampton 6/2: Klassisk tid

Simon Pålsson Publicerat: 6 februari 2021

Med avspark klockan 16:00 spelas lördagens möte mellan Newcastle United och Southampton i Premier League. Odds inför den 6 februari 2021.

Newcastle - Southampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är minsann en speciell säsong som nu får se framför våra ögon, med många ologiska resultat och många matcher som inte riktigt går att få grepp om. Det såg vi inte minst i veckan, när Southampton gjorde bort sig totalt på Old Trafford.

Det räckte inte att förlora med ett par bollar, utan laget skulle göra bort sig fullkomligt genom att släppa in nio mål och egentligen aldrig, mer än någon enstaka gång, hota framåt. En härdsmälta på ett kollektivt plan, med två utvisningar, och framför allt då en tidig utvisning efter någon enstaka minut som försatte hela laget i skiten.

Nu spelar laget istället borta mot Newcastle United, ett mer överkomligt motstånd, och rimligen borde vi få se en motreaktion.

Kanske blir det en viss omändring i spelartruppen och startelvan inför matchen? Inte minst för att sända en signal till spelarna om att det behövs bättring.

Newcastle United har ett lag som förlorar mestadels, men som bortaslog Everton så sent som förra helgen. Det gör att man måste vara tårna mot Newcastle United, som kan sprattla till lite ologiskt.

Odds i Premier League

Newcastle United hade en period med många skador, men den ser ut att ha rättat till sig lite på slutet, och inför det här mötet saknas egentligen bara de långvariga skadorna Federico Fernandez, Jamaal Lascelles och Paul Dummett.

Om det är något lag som är svåra att tolka och läsa in formen på är det nog Newcastle United och det är en faktor man måste ha med sig på förhand här.

Men känslan är att man borde ha ett ganska bra läge mot Southampton nu, med tanke på att bortalaget har ett antal spelare borta.

Mohammed Salisu, Michael Obafemi, William Smallbone, Nathan Tella, Ibrahima Diallo, Stuart Armstrong och såklart den numera avstängde talangen Alexandre Jankewitz kommer inte att spela här. Jad Bednarek fick också rött kort mot Manchester United, men det är ett rött kort som har hävts. Därmed kan han spela den här matchen.

Om det vill sig illa kommer Ralph Hassenhuttl också att få formera ett lag utan Theo Walcott, Jannik Vestergaard, Oriol Romeu och Kyle Walker-Peters.

Efter genomklappningen sist lär Southampton täppa till mer här. Under 2,5 mål spelas till 1,85 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,85
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 16:00, lördag 6 februari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: