Speltips Newcastle – Tottenham 23/4: Slaget om fjärdeplatsen

Axel Sjödin Publicerat: 23 april 2023

Newcastle och Tottenham gör upp om viktiga poäng i kampen om den åtråvärda fjärdeplatsen på St James’ Park på söndag.

Newcastle - Tottenham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Viktiga poäng står på spel i Champions League-striden när Newcastle och Tottenham möter varandra på St James’ Park. Båda lagen förlorade i den senaste omgången och därmed har Manchester United kunnat koppla ett grepp om tredjeplatsen – samtidigt har de Aston Villa och Brighton som jagar bakom.

Newcastle har klart bäst utgångsläge med tre poäng ned till femman Tottenham och med en match mindre spelad, men i den senaste omgången så blev de totalt utspelade av Aston Villa som kryper allt närmare fjärdeplatsen. Med så få omgångar kvar så har de kanske en tillräckligt stor buffert för att slippa oroa sig för något annat lag än Tottenham och möjligtvis Brighton, särskilt då de själva har varit i fin form och hade fem raka vinster innan förra helgen.

The Magpies hade en period under våren där de stannade av rejält i jämförelse med deras fantastiska höst. Målskyttet var ett problem, men sedan Alexander Isak har kommit tillbaka från sin skada och har börjat hitta formen så har det sett betydligt bättre ut. Isak har stått för fem mål under de sex senaste matcherna och är numera det självklara namnet på topp. De är också klara favoriter mot ett Tottenham som inte har övertygat på länge.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tottenham har inte råd att förlora

Trots att Spurs har blivit sågade under i stort sett hela säsongen så har de fortfarande chansen att knipa en topp fyra-placering. Mycket hänger dock på söndagens resultat – en förlust mot Newcastle lär med all förmodan göra att gapet upp till fjärdeplatsen blir för stort.

Sedan Cristian Stellini tagit över huvudansvaret för klubben så har resultaten varit blandade. Det har inte direkt varit någon märkbar förbättring sedan Antonio Conte försvann – ett kryss mot Everton och en förlust hemma mot bottenlaget Bournemouth senast räcker inte ifall man vill jaga topp fyra. De vann i alla fall den viktigaste matchen mot hemma toppkonkurrenten Brighton, men gästerna var det klart bättre laget och fick två mål bortdömda samtidigt som VAR-rummet missade att ge dem en straff.

Tottenham har med andra ord inte sett bra ut i någon match som de spelat under den senaste månaden och det är inte många som förväntar sig att de ska lyckas borta på St James’ Park. Defensivt har de haft stora bekymmer, vilket tre insläppta mål mot både Southampton och Bournemouth vittnar om. Inte heller Newcastle spelar lika målsnålt som de tidigare har gjort under hösten och därmed så känns spelet på över 2,5 mål för 1.85 gånger pengarna hos Coolbet som ett bra spel här.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 23 april
TV: 
Stream:  viaplay logo