Speltips Newcastle – West Ham 15/8: Rakt spel

Axel Sjödin Publicerat: 13 augusti 2021

Newcastle välkomnar West Ham till St James Park inför mötet som sparkar igång säsongen för de båda lagen.

Newcastle - West Ham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två klubbar utan några större förhoppningar för den kommande säsongen som möter varandra på söndagseftermiddagen när West Ham gästar Newcastle. I de båda lägrena är det främst avsaknaden av nyförvärv som sticker ut och inget lags supporterskaror har nog några större förhoppningar om sina respektive klubbars ambitioner inför kommande säsong.

I Newcastle har försäljningen av klubben varit sommarens stora snackis och Mike Ashley har faktiskt försökt. Det är förbundet som sätter stopp för en eventuell försäljning då de ännu inte godkänt de nya ägarna och av den anledningen så är det mycket som stått still i klubben. Alla väntar på nästa kapitel i klubbhistorien och Ashley som planerar sin sorti har förståeligt nog inte gjort några större investeringar heller.

Steve Bruce har gått ut och sagt att klubben kommer att satsa på att låna spelare från andra klubbar, vilket kommer ske i ett senare skede av transferfönstret. Men det lär inte vara något revolutionerande där direkt och återigen är målet att undvika nedflyttning ännu en säsong.

Det kommer vara i stort sett samma lag som i våras som ställs på plan mot West Ham med ett par undantag. Joseph Willock som lånades ut från Arsenal förra säsongen har skrivit på ett permanent kontrakt med Newcastle, men det hann inte göras i tid för att han skulle kunna vara med i truppen här, vilket blir ett avbräck.

Ett allvarligare problem för The Magpies är att både förstemålvakten Martin Dubravka och andremålvakten Karl Darlow är borta med skador och därför kommer Freddie Woodman få chansen mellan stolparna. Dubravka är väldigt viktig för Newcastle och förhoppningsvis för hemmalaget blir hans frånvaro inte långvarig.

FÅ 100 KRONOR TILLBAKA OM DU FÖRLORAR PÅ DITT FÖRSTA SPEL! 888sport har börjat storsatsa på Sverige och som ny kund för du möjlighet att spela riskfritt på ditt första spel. Satsa 100 kronor och få tillbaka insatsen om du förlorar. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos 888sport!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Problemen kommer senare på säsongen för West Ham

West Hams situation påminner mycket om Newcastles trots att de båda lagen slogs i varsin ände av tabellen under slutet av förra säsongen. West Ham har kvalificerat sig för Europaspel i och med att de slutade sexa i tabellen i våras, men har inte truppen till att slåss på två fronter direkt.

The Hammers stod för en strålande säsong senast, men kommer nog få det väldigt svårt att upprepa det igen. Ledningen har inte satsat på att få in de förstärkningar som behövs för att kunna rotera spelare mellan ligaspel och cupspel och helt ärligt är det en väldigt tunn trupp som ställs inför en stor utmaning i år.

Antagligen kommer de nog att få nöja sig med en mittenplacering ifall inget stort skulle dyka upp innan transferfönstret stänger. Men många i klubben är nog glada över att få spela ute i Europa igen och satsar de kan de nog gå ganska långt likt Arsenal gjorde i våras.

För truppen utan skador är det inget fel på och under försäsongen har resultaten sett bra ut. Fyra raka vinster i deras senaste träningsmatcher, däribland 2-0 nu senast mot Atalanta. Man ska såklart inte dra för stora växlar utifrån det, men de har sett pigga ut under sensommaren och ska kliva in som favoriter här mot Newcastle.

För 2.20 hos 888sport finns det klart spelvärde på bortalaget här som definitivt har det starkare laget av de båda. West Ham kommer att få problem senare under säsongen på grund av deras tunna trupp, men nu när de i stort sett kan ställa bästa elva på benen och verkar vara i fin form så är de ett lag att räkna med.

  Rygga spelet hos 888sport – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: West Ham vinner
Odds: 2.20
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: