Speltips Newcastle – West Ham 17/4: Olika världar

Simon Pålsson Publicerat: 16 april 2021

West Ham United slåss i toppen och Newcastle United hör hemma i botten. Vilket lag tar tre viktiga poäng i lördagens Premier League?

Newcastle - West Ham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Att det skulle skilja så mycket som 13 placeringar och 23 poäng mellan dessa båda lag var det inte många som kunde tänka sig inför säsongen. Men det är uppenbart att säsongen har behandlat West Ham United och Newcastle United på helt olika sätt.

Newcastle United är fortsatt ett lag och en klubb vars riktning är svår att tyda, och som man helt enkelt inte riktigt kan bedöma inför framtiden. Kommer laget ens att stanna kvar i Premier League? Förtjänar man att göra det? Har man en framtid att bygga på eller behöver man ta ett stort omtag i hela verksamheten?

Just nu ligger Newcastle United strax över nedflyttningsplatserna och med lag som Fulham och West Bromwich allt närmare i tabellen går vi in till en säsongsavslutning som kommer att kittla på många håll och kanter.

Det kommer även att kittla uppe i toppen där vi hittar West Ham United, ett lag som imponerat från första stund och som med sina 16 vinster på 31 omgångar visat att man är ett lag att ta på allvar. Vinst i mer än varannan match alltså.

Det har funnits perioder där man har räknat med att det snart skiter sig för West Ham United, men man har kunnat resa sig och vinna ändå.

Problem igen för West Ham United

Men med det sagt måste man konstatera att West Ham United är ett lag som är extremt beroende av ett par spelare. För offensiven krävs det att Lingard, Antonio och Soucek har en bra dag. Då blir West Ham United ett svårstoppat lag.

Men nu kommer man att få spela utan Michail Antonio igen, vad det verkar, även om det finns viss förhoppning om att anfallaren ska kunna spela ändå. Angelo Ogbonna, Andriy Yarmolenko, Declan Rice och Darren Randolph spelar dock inte för West Ham United.

Newcastle United har inte heller optimala förutsättningar med mer långvariga skador på Fabian Schär, Isaac Hayden, Jamaal Lascelles och Ryan Fraser.

I deras fall har problemet varit antalet vinster under säsongen, bara åtta till antalet, men känslan är att man har hittat en mer stabil trend på slutet. Tre raka kryss på hemmaplan pekar inte minst i den riktningen.

West Ham United förlorade faktiskt höstens möte med Newcastle United, då på hemmaplan, och har inte vunnit en match mot laget sedan säsongen 201872019. Då vann man å andra sidan båda matcherna.

X (oavgjort) spelas till 3,50 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,50
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:30, lördag 17 april 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: