Speltips Norwich – Leeds 31/10: Livsviktigt bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 31 oktober 2021

Söndagens första match från Premier League är bottenmötet mellan Norwich och Leeds där mycket står på spel.

Norwich - Leeds

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är kanske inte en match som skapar många löpsedlar, men den är inte mindre viktig för det. Det är en riktig sexpoängare i bottenstriden där två lag som desperat är i behov av poäng drabbar samman.

Norwich är i nuläget ensam ligajumbo med två poäng efter nio omgångar. De väntar alltså fortfarande på sin första vinst för säsongen och lär se sin chans hemma på Carrow Road mot ett Leeds som inte har levt upp till förväntningarna ännu. Leeds innehar dessutom med sina sju poäng sjuttondeplatsen i ligan, så ifall Norwich skulle förlora här så kommer det att bli ännu tuffare att nå upp till säker mark igen.

Med totalt två mål på hela säsongen hittills för Norwichs del så har man inte haft mycket att säga till om under de första månaderna sedan ligastarten och det verkar redan som om att det råder konsensus kring att de inte håller måttet för Premier League.

Under oktober har de i alla fall tagit sina första poäng genom två mållösa matcher mot Burnley och Brighton. Men därefter togs de snabbt ned på jorden igen när de mötte Chelsea under förra helgen och förlorade med förkrossande 0-7. Ben Gibson drog också på sig ett rött kort under matchen, vilket gör att han inte är tillgänglig mot Leeds nu på söndag.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tuff start på säsongen för Leeds

Leeds befinner sig som sagt fortfarande på säker mark och har tre poäng ned till de jagande Burnley och Newcastle, men med det sagt så hade nog många förväntat sig mer av klubben som slutade på nionde plats under sin första säsong som nykomling i fjol.

The Whites har dock haft en del skador på nyckelspelare tidigt på säsongen. Robin Koch, Luke Ayling och Patrick Bamford är alla borta även nu inför söndagen samtidigt som Raphinha, Junior Firpo och Jamie Shackleton alla är tveksamma till spel även om mycket pekar på att de tre sistnämnda troligtvis kan bli spelklara.

Diego Llorente och Kalvin Phillips har även de varit borta och båda har en viktig roll i laget, men de är tillbaka nu och Phillips gjorde sin comeback så sent som tidigare i veckan under cupspelet mot Arsenal. Då Marcelo Bielsa har ett väldigt utpräglat spelsystem som kräver mycket av sina spelare så är det inte helt lätt ersätta för många skadade spelare, så troligtvis kommer vi att få se Leeds rycka upp sig lite framöver när skadekrisen blåst över.

Det annars så målglada Leeds har haft problem med målskyttet den här säsongen och har inte gjort fler än ett mål i en och samma match på sina nio senaste. Det brukar trots det vara höga odds på underspelet när Leeds spelar, men i och med med Norwich usla målproduktion så känns det som om underspelet borde sitta även i denna matchen, vilket det också gjort i Leeds tre senaste. För 2.12 spelar vi alltså under på 2,5 mål här hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.12
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: