Speltips Norwich – Liverpool 14/8: Fartfyllt

Martin Efvergren Publicerat: 12 augusti 2021

Norwich City är tillbaka i Premier League och i premiären ställs man mot tufft motstånd direkt då Liverpool gästar. Matchen spelas lördagen den 14 augusti med avspark kl 18.30 på Carrow Road.

Norwich – Liverpool

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norwich lyckades direkt studsa tillbaka till Premier League efter en stark förra säsong i Championship. Man vann ligan med sex poängs marginal ner till tvåan Watford och gör nu ett nytt försök att etablera sig i högstadivisionen.

Norwich är tillbaka och tränarprofilen Daniel Farke med dem. Han är fortfarande kvar vid rodret och han hela klubben lär vara rejält motiverade att visa att man håller för Premier League.

Man har under sommaren sålt en viktig pjäs i Emiliano Buendia (15 mål förra säsongen) för en stor summa till Aston Villa, men man har också gjort en rad förstärkningar. Milot Rashica från Werder Bremen är en potentiell ersättare för Buendia. Från Bremen har man även hämtat anfallaren Josh Sargent.

I premiären stundar nu en tysk tränarduell då Jurgen Klopps Liverpool gästar. I deras fall får man också tala om revanschlust. Förra säsongen blev ju inte vad man hoppats på, men en stark avslutning gjorde ändå att man tog en tredjeplats i ligan.

Mycket handlade om skador förra säsongen där Virgil van Dijks frånvaro lär ha påverkat lagets sämre nivå en hel del. Nu ser van Dijk ut att vara tillbaka i gott slag och överlag ser skadesituationen positiv ut för Liverpool när man går in i den här säsongen.

Man har också förstärkt laget med mittbacken Ibrahima Konaté från RB Leipzig för 40 miljoner pund. Samtidigt har man tappat Wijnaldum på free transfer till PSG och Harry Wilson är såld till Fulham.

Det är osäkert om Andrew Robertson kommer till spel i den här matchen, men i övrigt ser det ovanligt ljust ut på skadefronten. Norwich har haft det mer problematiskt då flera spelare nyligen varit corona-smittade. På skadelistan finns Todd Cantwell.

NYA KUNDER FÅR 100 KRONOR FREEBET! Det svenskgrundade Mr Green är som alltid en stor spelare när det kommer till odds. För dig som ännu inte är kund får du nu chansen att få 100 kronor freebet som bonus, ifall spelet inte sitter får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Intensivt och högt tempo

Liverpool är, trots bortaplan, väldigt stora favoriter i den här matchen. En rak tvåa ges till ett odds omkring 1.33 gånger insatsen.

De flesta räknar nog med ett bättre Liverpool den här säsongen. Avslutningen på förra säsongen och mindre ”otur” vad gäller skador talar för det. Samtidigt kanske en del av det momentum man tidigare hade, där Klopps röda maskin kändes ostoppbar, har gått förlorad.

Det blir nog extra viktigt med en bra start på den här säsongen för Liverpools del. Norwich låter då som en ganska skön motståndare att få i premiären, men de lär förstås sälja sig väldigt dyrt inför sin hemmapublik.

När Klopp och Farke senast ställdes mot varandra på Carrow Road vann Liverpool med 1-0. Annars är det en hel som talar för att det här kan bli en fartfylld, intensiv och relativt öppen match.

Farke är inte direkt känd för att hålla tillbaka och fokusera på riskminimering. Delvis blev det väl också Norwichs fall senast man var uppe i Premier League. Man har garanterat dragit en del lärdomar från den säsongen, men jag tror inte vi kommer få se någon ”dödgrävarfotboll” från Norwichs sida den här gången heller.

Jag tror på en händelserik match mellan två lag som kommer vilja väldigt mycket. Norwich lär få svårt att freda sig från Liverpools attacker men samtidigt är de också offensivt skickliga. Teemu Pukki har fortsatt att ösa in mål och lär kunna hota även här.

Bäst spelvärde finner jag därför i att båda lagen kommer göra mål i den här matchen. Det spelas till 1.86 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Ja
Odds: 1.86
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 18:30, lördag 14 augusti 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: