Speltips Nottingham Forest – Burnley 18/9: Viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 18 september 2023

Nottingham Forest ställs mot Burnley i vad som kan vara ett viktigt bottenmöte mellan två klubbar som söker nytt kontrakt.

Nottingham Forest - Burnley

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dessa båda klubbar mötte varandra för bara ett par veckor sedan i ligacupen, och då vann Burnley på bortaplan med 1-0, men Nottingham är det lag som har sett klart starkast ut under säsongsinledningen. Båda lagen ställde upp med reservbetonade elvor i cupspelet, och vi ska nog vara försiktiga med att dra för stora växlar från det resultatet.

Nottingham Forest har haft ett otroligt tufft spelschema under de fyra första omgångarna, där de redan har hunnit avverka möten mot Arsenal, Manchester United och Chelsea. Men en seger mot Sheffield och en överraskande vinst mot Chelsea i den senaste omgången har trots allt gjort att de står på respektabla sex poäng efter fyra omgångar, och har chansen att klättra högt upp på den övre tabellhalvan om de vinner nu på måndag.

Som nykomlingar i fjol så värvade Forest väldigt friskt, och det var en yvig samling spelare som Steve Cooper skulle försöka göra ett lag av. Inför i år känns de betydligt mer sammansvetsade och har redan hunnit inleda säsongen positivt. Anthony Elanga blev matchhjälte mot Chelsea, men annars har Taiwo Awoniyi varit den som verkligen imponerat offensivt för Forests del.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Burnley har inlett under förväntan

Gästande Burnley är nykomlingar för i år, och hade höga förväntningar på sig efter en fantastisk fjolårssäsong i Championship. Vincent Kompanys manskap har emellertid fått en kämpig start på säsongen med tre raka förluster, men även i detta fallet måste man trots allt lyfta motståndet. Att de har förlorat mot Manchester City, Aston Villa och Tottenham är trots allt högst förväntat, och det hade kanske sett annorlunda ut om inte deras match mot Luton hade behövt skjutas upp.

Men de har trots allt fått spela tre raka hemmamatcher och har släppt in elva mål i processen, och där hade nog många trots allt förväntat sig lite mer från Burnley. Nu ställs de åtminstone mot en lite mer överkomlig motståndare och nu gäller det att ta chansen, för runt hörnet väntar möten mot Manchester United och Newcastle.

Hittills har vi inte fått se mycket av det Burnley som körde över motståndet i Championship, och mot ett Forest som har öppnat starkt är de med all rätta underdogs. Forest lär vara stärkta av sitt senaste resultat och för 2.25 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på den raka ettan.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nottingham Forest vinner
Odds: 2.25
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, måndag 18 september
TV: 
Stream:  viaplay logo