Speltips Nottingham Forest – Chelsea 1/1: Avgörande skador

Axel Sjödin Publicerat: 1 januari 2023

Nykomlingen Nottingham Forest tar emot Chelsea på City Ground under kvällen på nyårsdagen

Nottingham Forest - Chelsea

18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21. Min. 1,80 odds. Regler & villkor gäller. stodlinjen.se. Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Det har inte gått särskilt bra för något av lagen under hösten, men här har båda chansen att få en bra start på det nya året och tre nya tunga poäng. Medan Nottingham Forest ligger under nedflyttningsstrecket så har Chelsea haft en turbulent höst med tränarbyte där de återfinns först på åttondeplats i tabellen vid årsskiftet.

Efter uppehållet så inledde Chelsea med att slå Bournemouth med 2-0 i tisdags och bröt därmed deras förlustsvit på tre raka matcher. Det var totalt fem raka matcher utan vinst i samma veva, vilket har gjort att de har dalat ned i tabellen har blivit omkörda av flera lag.

Efter initiala framgångar så har det med andra ord varit rätt tufft för den nya huvudtränaren Graham Potter, som inte riktigt tagit Chelsea med storm på det sätt många hade hoppats på. På City Ground har de i alla fall en god chans att plocka ytterligare tre poäng innan motståndet blir tuffare nästa vecka.

Skadeläget är dock långt ifrån optimalt med flera nyckelspelare borta. Chelsea har varit väldigt beroende av sina ordinarie ytterbackar för att nå framgång och då både Ben Chilwell och Reece James är skadade så är det ett väldigt stort avbräck för klubben.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nottingham Forest har börjat komma igång så smått

Hemmalaget hade i sin tur fått upp lite ånga innan uppehållet, men togs ned på jorden igen av ett klart bättre Manchester United på Old Trafford. Det är inte där som Forest ska hämta sina poäng förvisso, så det är kanske inte alltför nedslående att lämna Manchester lottlösa.

Steve Cooper verkar ha börjat få pusselbitarna på plats något i alla fall. Nottingham Forest var oerhört aktiva under transferfönstret, där de i stort sett bytte ut hela den startelva som har tagit dem upp till högstaserien, det är fullt naturligt att det kanske skulle ta lite tid innan de var samspelta.

Därmed tror jag ändå att Forest kan bli bättre framöver, även om de fortsatt lär få konkurrera i bottenstriden. Hemma på City Ground så är de i alla fall obesegrade i fem raka matcher, där de bland annat har slagit lag som Liverpool och Tottenham, så Chelsea får absolut se upp.

När Chelsea spelar utan båda sina ordinarie ytterbackar så ökar skrällchansen ganska markant, då de är en central del i deras offensiva speluppbyggnad. Spelvärdet ligger således på hemmalaget här i mitt tycke och dubbelchansen 1X lockar för 2.28 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X
Odds: 2.28
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30, 1 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: