Speltips Nottingham Forest – Everton 5/3: Sexpoängare i botten

Axel Sjödin Publicerat: 5 mars 2023

Nottingham Forest och Everton drabbar samman i en viktig bottenmatch under söndagskvällen.

Nottingham Forest - Everton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Båda lagen kommer från tunga förluster i deras senaste matcher, men hoppas kunna studsa tillbaka med tre tunga poäng i den viktiga bottenmatchen på söndag. Fyra poäng skiljer lagen inför omgången och Everton ligger i dagsläget under strecket med en match mer spelad än lagen runt dem, så de har inte råd att förlora på City Ground.

Att åka till City Ground har inte varit lätt för många lag den här säsongen dock, då Nottingham har ett väldigt fint facit på hemmaplan. Resultaten har sviktat en del i övrigt, men på hemmaplan så har de inte förlorat på åtta raka ligamatcher hemma och senaste förlusten kom så tidigt som i mitten av september. Med det sagt så tror jag knappt själva att de förstår hur de kunde få med sig en poäng mot Manchester City i deras senaste hemmamatch.

Graham Potter har i alla fall lyckats få ihop ett ganska slagkraftigt lag av den spretiga trupp som stod klar efter sommarfönstret och de ser ut att vara på ganska god väg mot att klara nytt kontrakt. Bottenstriden är dock jämn med många lag inblandade och det finns fortfarande mycket tid där saker och ting kan gå fel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Evertons bortafacit är skrämmande dåligt

På tal som saker som kan gå fel så kan det vara läge att ta upp Evertons säsong. Efter Sean Dyches inträde så föddes det en ny gnista hopp då de mirakulöst slog Arsenal hemma i hans första match och följde upp det med ännu en hemmavinst mot Leeds. Men i övrigt så har det blivit tre förluster och Arsenal fick också sin revansch tidigare i veckan då de körde över The Toffees med 4-0 på Emirates i onsdags.

Deras horribla bortafacit har Dyche ännu inte kunnat ändra på och de har visat upp ett par riktiga bottennapp vid sidan av vinsterna. Everton är ett av ligans sämsta bortalag med sina sju poäng på resande fot hittills. När de då möter ett Nottingham Forest som har varit starka hemma så ser chanserna mindre ljusa ut.

Men Nottingham Forests skadelista kan innebära problem här. De har en hel uppsjö spelare borta inför söndagens match, vilket inte gör saker och ting lättare.

Men trots skadorna så är det svårt att se Everton åka till Nottingham och lösa tre poäng. Jag lutar trots allt åt att spela Nottingham Forest med insatsen tillbaka vid oavgjort här för 1.83 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Hämta 1000kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nottingham Forest – Draw no bet
Odds: 1.83
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, söndag 5 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo