Speltips Nottingham Forest – Manchester United 16/4: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 16 april 2023

Nedflyttningshotade Nottingham Forest ställs mot ett Manchester United som har blandat och gett i toppen.

Nottingham - Manchester United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det råder inga tvivel om vilka som är favoriter inför söndagens drabbning då det formsvaga Nottingham Forest desperat ska försöka ta poäng av gästande Manchester United. Steve Cooper hänger kvar som tränare i Forest, trots att resultaten knappast har gått deras väg på senaste. Det är en tuff slutstrid som väntar nu och det återstående spelschemat är inte lätt.

De återstående matcher är nästan uteslutande mot tuffa lag från den övre tabellhalvan, utöver matcherna mot Southampton och Crystal Palace. Men Nottingham Forest måste börja plocka poäng i matcher som den nu på söndag för att ha en chans att klara sig kvar.

Utsikterna ser inte särskilt goda ut dock då Nottingham är seriens formsvagaste lag under de tio senaste omgångarna, och då har de ändå mött flera andra bottenkonkurrenter under den tiden. Deras enorma skadelista hjälper knappast heller och det är väl där de får sätta sitt hopp – att de kan höja sig när de eventuellt får tillbaka fler spelare. Men i dagsläget så är det åtta spelare som är skadade och fyra som är tveksamma till spel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester United hade några mardrömsminuter i torsdags

Nottingham Forest är inte det enda laget som har lite skadeproblematik, Manchester United åkte på två nya skador under några mardrömsminuter mot Sevilla i torsdagens Europa League-kvartsfinal på Old Trafford. United tappade en 2-0-ledning till 2-2 efter två självmål och fick både Lisandro Martínez och Raphaël Varane skadade under samma korta del av matchen.

Självmålen är lite överspelade och det görs en större sak av dem än vad de förtjänar, men skadorna kan mycket väl ha en reell påverkan på Manchester Uniteds chanser att säkra en topp fyra-placering. United är i alla fall ett fortsatt väldigt starkt lag, men tappet mot Sevilla är ganska talande för hur de trots allt har varit lite svajiga sedan deras stora förlust på Anfield.

De har i alla fall två raka segrar i ryggen i ligaspelet mot Brentford och Everton och bör kunna säkra ännu en trepoängare mot Nottingham Forest nu på söndag. Det gäller att plocka tre poäng här då nästa möte i Premier League blir det borta mot Tottenham, där Spurs kan närma sig fjärdeplatsen vid vinst.

För 1.76 gånger pengarna hos Betinia så tycker jag att den raka tvåan är ganska spelvärd här. Nottingham Forest har ännu större skadeproblematik än vad United har och i det här skedet av säsongen så ska de inte tappa poäng på City Ground mot ett väldigt formsvagt Forest.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester United vinner
Odds: 1.76
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, söndag 16 april
TV: 
Stream:  viaplay logo