Speltips Nottingham Forest – Newcastle 17/3: Lurigt motstånd

Axel Sjödin Publicerat: 17 mars 2023

Newcastle ställs inför en lite lurig bortamatch mot Nottingham Forest i jakten på Champions League-platserna.

Nottingham Forest - Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I skrivande stund så har Newcastle fyra poäng upp till Tottenham på fjärdeplatsen, men har också två hängmatcher där de hoppas kunna plocka poäng och återigen klättra upp på en topp fyra-position. På papperet så kanske Nottingham Forest ser ut som en trepoängare, då de är indragna i bottenstriden, men det kan nog bli tuffare än väntat på City Ground.

Nottingham Forest är nämligen obesegrade hemma på City Ground sedan mitten av september i ligaspelet. Deras tre förluster hemma kom samtliga i säsongsinledningen och sedan dess så har de fortsatt att plocka viktiga poäng även mot väldigt tufft motstånd.

Bottenstriden i Premier League är oerhört spännande den här säsongen, med en mängd lag som känns alldeles för bra för att åka ut. Men tre lag ska trots allt ryka. Forest ligger i dagsläget på fjortonde plats, men har bara två poängs marginal ned till strecket och lär således vara väldigt måna om att hålla i sin fina svit på hemmaplan.

Med det sagt så har Nottingham Forest inte vunnit någon av sina fem senaste matcher och har en ganska rejäl skadelista inför fredagens drabbning.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle behöver studsa tillbaka

The Magpies tog sin första seger sedan mitten av januari i den förra omgången då de tillslut slog Wolverhampton i en spännande och jämn match hemma på St James’ Park. Alexander Isak var inblandad i segern med matchens första mål och ett par farliga framspelningar som det inte blev något av.

Newcastles formsvacka har i alla fall gjort att de tillslut har halkat ned från topp fyra-positionerna. Fem raka matcher utan seger räcker inte långt ifall man vill satsa på att vara ett topplag. Eddie Howes manskap har verkligen stått för en fantastisk höst, men de har nu börjat visa tecken på att det kanske inte räcker hela vägen in i mål riktigt ännu.

Matchen mot Wolverhampton var den första matchen på nio försök i ligaspelet som de lyckades lägga fler än ett mål. Målskyttet har varit lite av ett problem och de har verkligen förlitat sig på sin stabila defensiv som på senaste har gett vika en aning.

Newcastle har knappast övertygat på senare tid, men det kan man inte riktigt säga att Nottingham har gjort heller och med deras skadeläge så är det svårt att motivera ett spel på att de lyckas ta poäng. De saknar flera viktiga offensiva kuggar och med Newcastles problem framåt i banan så kan det mycket väl bli en målsnål historia. För 1.80 gånger pengarna hos Betinia så ser därmed underspelet ut som ett bra alternativ.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, fredag 17 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo