Speltips Nottingham Forest – Sheffield 18/8: Jagar poäng

Axel Sjödin Publicerat: 18 augusti 2023

Både Nottingham Forest och Sheffield United jagar sina första poäng för säsongen då de inleder omgången på fredag.

Nottingham Forest - Sheffield

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Forest inledde säsongen med en hedersam förlust borta på Emirates, medan Sheffield föll hemma mot Crystal Palace efter en föga imponerande insats. Nottingham Forest gäller som favoriter inför fredagens drabbning framför hemmapubliken på City Ground, vilket ligger helt i linje med det lilla vi fick se från respektive lag i säsongspremiären.

Sheffield United har med all förmodan inte någon lätt säsong framför sig som nykomling. De imponerade i alla fall Championship förra året, men har inte satsat inför den nya säsongen och har snarare en trupp som ligger på en hög Championship nivå fortfarande. Sander Berge och Iliman Ndiaye har båda sålts av och den sistnämnda har de ännu inte riktigt ersatt.

Transferfönstret är inte över än, men om man ska döma av det vi fått se hittills verkar Sheffield vara villiga att chansa på att klara av att hålla sig uppe med dagens trupp. Det är ingen omöjlighet, men spelet såg åtminstone inte särskilt bra ut hemma mot Crystal Palace.

Palace dominerade matchbilden och skapade ett flertal vassa målchanser – vilket var mer än vad Sheffield mäktade med. De vann matchen välförtjänt med 1-0, men hade också två bortdömda mål, vilket understryker att segermarginalen kunde ha varit större.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nottingham Forest såg bra ut, trots förlust

Forest fick inte många chanser att känna på bollen i premiären borta mot Arsenal, men var långt ifrån ofarliga när de väl fick chansen. Arsenal rivstartade matchen i första halvlek och satte dit två snabba mål i mitten av första där de skapade chanser från ingenting. Det vittnar om Arsenals höga kvalitet, men efter det lyckades Nottingham få stopp på dem. Istället kom det en reducering sent i matchen efter att inbytte Anthony Elanga rusat fram på sin kant och serverat Taiwo Awoniyi säsongens första mål. Men det hann aldrig bli riktigt spännande.

Trots förlust får matchen ändå ses som ett försiktigt positivt tecken för Nottingham Forest, som jag tror kommer att lyckas hålla sig kvar även i år. Steve Cooper leder laget under ännu en säsong och har fått offensiv förstärkning i truppen genom tidigare nämnda Elanga och Chris Wood. De kommer nog att kunna plocka sina poäng under säsongen.

Sheffield har varit nedflyttningstippade inför säsongen och förra helgens match gjorde inte mycket för att ändra på den uppfattningen. Förlustsiffrorna var smickrande för The Blades, och jag tror att det kommer att få det tufft borta mot Forest. Vi krånglar inte till spelet, utan kör helt enkelt på den raka ettan för 1.90 gånger pengarna hos Coolbet, vilket i min mening har ett bra spelvärde.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Forest vinner
Odds: 1.90
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 18 augusti
TV: 
Stream:  viaplay logo