Speltips Nottingham Forest – Southampton 8/5: Ödesmatch

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2023

Det är mycket som står på spel då Nottingham Forest ställs mot Southampton i bottenstriden.

Nottingham - Southampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen är under strecket inför omgången och har stor press på sig inför måndagens match. Detta är den match som båda lagen har bäst chans att ta poäng i under återstoden av säsongen, och en trepoängare är nästan ett måste för båda lagen ifall de vill lyckas hålla sig kvar i den engelska högstaligan ännu en säsong.

Nottingham Forest har Chelsea, Arsenal och Crystal Palace kvar på spelschemat efter måndagens match, och det är nu de ska ta tre poäng ifall de vill ha någon som helst marginal inför de avslutande omgångarna. För två omgångar sedan tog de en överraskande seger hemma mot Brighton, vilket har förbättrat deras chanser betydligt, men det hade kunnat vara bättre sett till hur de förlorade i den senaste omgången.

Det blev tillslut förlust borta mot Brentford i en match där Nottingham Forest länge hade ledningen. Målvakten Keylor Navas stod dock för ett väldigt svagt målvaktsingripande som resulterade i en sen kvittering och släppte sedan på snarlikt vis in det avgörande målet vid sin egen stolpe i den 94:e minuten. Det var oerhört tungt för ett Forest som behöver varje poäng de kan få – inte minst med tanke på den tunga skadelista de har.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southampton är så gott som ute

Nottingham har ett stort behov av en trepoängare, men det är rentav ett måste för Southampton. The Saints behöver leva upp till sitt namn och framkalla ett mirakel för att de ska lyckas klara sig kvar i Premier League, då de har sex poäng upp till säker mark i nuläget och har både Brighton och Liverpool kvar på spelschemat.

Allt pekar på att Southampton får spendera kommande säsong i Championship och de har inte lyckats göra mycket för att ändra på den saken under de senaste månaderna. De har nio raka matcher utan seger och det är inte mycket som går deras väg. Till och med poängen borta mot Arsenal för tre omgångar sedan kom med en bitter eftersmak då de tappade en 3-1-ledning med bara minuter kvar på klockan. Det har följts upp av ytterligare två förluster och allt annat än en vinst nu på måndag innebär med all förmodan nedflyttning.

Då Nottingham Forest har varit betydligt starkare på hemmaplan under säsongen, och har tagit 24 av sina totalt 30 inspelade poäng på City Ground, så är de välförtjänta favoriter inför måndagens ödesmatch. För 2.16 gånger pengarna hos Coolbet är det ganska bra spelvärde på den raka ettan i mitt tycke.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nottingham Forest vinner
Odds: 2.16
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, måndag 8 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo