Speltips Sheffield – Newcastle 24/9: Behöver studsa tillbaka

Axel Sjödin Publicerat: 24 september 2023

Sheffield United ställs inför ännu en tuff match då Newcastle kommer på besök till Bramall Lane på söndag.

Sheffield - Newcastle

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Precis som väntat har Sheffield haft en tung säsongsinledning där de bara lyckats plocka en enda poäng på de fem första omgångarna. Att Newcastle också har haft det tufft är en lite större överraskning, men de har haft ett väldigt tufft spelschema inledningsvis där de har dragit det kortare strået mot tufft motstånd.

Paul Heckingbottom sitter redan i en prekär sits, då han tidigt in på säsongen har en väldigt lång skadelista att handskas med. Sheffield har inte en särskilt bred trupp från början och det är knappast optimala förutsättningar när de saknar ett flertal nyckelspelare. Oliver McBurnie drog på sig ett sent rött kort i deras senaste match, och då Rhian Brewster är borta också så är det med all förmodan Bénie Traoré, nyförvärvet från Häcken, som de kommer att behöva förlita sig på i anfallet.

De var otroligt nära att få med sig poäng borta mot Tottenham i den senaste omgången, men trots att de ledde under tilläggstiden så släppte de in två sena mål i den 98:e och den 100:e minuten, vilket gjorde att de gick tomhänta hem från London – ett oerhört tungt tapp.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle har stött på väldigt tufft motstånd

Gästande Newcastle har även de haft en ganska tung säsongsinledning, men de har blandat och gett en del. Spelschemat har varit otroligt tufft än så länge, med stormatcher som avlöser varandra, och Newcastle har inte sällan dragit det kortare strået. Efter tre raka förluster mot Manchester City, Liverpool och Brighton så lyckades de i alla fall ta tre poäng senast mot Brentford, och har en bra chans att upprepa det i helgen.

De fick också med sig ett positivt resultat från San Siro tidigare i veckan då de lyckades spela en mållös match borta mot Milan. Sett till matchbilden ska de verkligen vara tacksamma, för Milan körde över Newcastle spelmässigt, men de såg i alla fall defensivt stabila ut och lyckades ofta blockera skott i det avgörande skedet av anfallet.

Hittills har Newcastle inte sett ut som ett lag som kommer att vara med och utmana om topp fyra-positionerna igen, men de två kommande ligamatcherna är en bra chans att kunna klättra i tabellen då Burnley står på tur efter mötet mot Sheffield.

Sheffield har emellertid inte blivit överkörda i någon match hittills, och det har varit små marginaler som har gjort att de förlorat. Mot ett skakigt Newcastle ska de inte räknas bort helt, men Newcastle är såklart tunga favoriter hos spelbolagen oavsett. Newcastle har mycket kvalitet och Sheffield saknar flera nyckelspelare i anfallet. Vi spelar därmed på att Newcastle vinner detta utan att släppa in mål för 2.50 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Newcastle vinner mot noll
Odds: 2.50
Bolag: Bet365
Spelstopp: 17:30, söndag 24 september
TV: 
Stream:  viaplay logo