Speltips Sheffield United – Arsenal 11/4: Bra chans

Axel Sjödin Publicerat: 10 april 2021

Arsenal behöver en vinst och har alla chanser i världen att få en då de ställs mot tabelljumbon Sheffield United under söndagen.

Sheffield United - Arsenal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är knappast någon nyhet att Arsenal inte har någon supersäsong, men de har fortfarande slagläge att klättra i tabellen och hota om Europaplatserna. Sedan den mycket viktiga vinsten för moralen mot Tottenham i North London Derby så har vinsterna uteblivit för Arsenals del.

De har åkt på förluster mot Olympiakos i Europa och Liverpool med förödmjukande 0-3 som de varvat med kryss mot West Ham och Slavia Prag i det första kvartsfinalmötet Europa League. En vinst mot Sheffield hade troligtvis gett laget lite välbehövligt självförtroende igen, men Premier League är mest troligen inte fokus för Londonklubben i nuläget.

Det var så sent som i torsdags som de kryssade mot Slavia Prag hemma med 1-1 i öppningsmötet och returen spelas redan nu på torsdag. Arsenal lär ha all fokus på att försöka ta sig vidare ute i Europa League då en potentiell vinst där är deras enda chans till en titel och en plats i Champions League nästa år.

Arsenal har endast David Luiz och Kieran Tierney på skadelistan inför söndag, med Martin Ødegaard tveksam till spel. Inför första mötet mot Slavia Prag fick de tillbaka Granit Xhaka, Bukayo Saka och Emile Smith Rowe, vilket var ett välkommet besked. Mikel Arteta kommer dock med all sannolikhet att vila ett par spelare inför returen i Europa League, så det är oklart vilken elva han ställer upp med mot Sheffield på söndagen.

Sheffield kan ha problem på högerbacken

Ett annat lag som inte har någon supersäsong är Sheffield som i stort sett är klara för Championship nästa säsong redan då de är tabelljumbo med 7 poängs marginal och hela 15 poäng upp till säker mark, mer än vad de skramlat ihop under hela säsongen hittills.

Många andra lag hade nog kunnat hota ett Arsenal som mest troligen kommer vila lite spelare, men med Sheffield är det svårt att säga. De har plockat upp några överraskande vinster de senaste månaderna, men de har trots allt fortfarande förlorat sju av sina senaste åtta matcher och har ingenting att spela för längre.

Dessutom kommer Sheffield har väldiga problem om både George Baldock och Jayden Bogle, som båda utgick i det senaste mötet mot Leeds. Det kommer vara svårt att hitta en ersättare på högerbacken då, men förhoppningsvis för Sheffields del så kan de få tillbaka åtminstone en av dem inför söndagen.

Trots att Arsenal vilar spelare så är de välförtjänta favoriter här, särskilt ifall Sheffields defensiva skador inte skulle lösa sig. Trots att Arsenal inte hållit nollan på 14 matcher så var de bara en hårsmån ifrån senast mot Slavia Prag. Sheffield har dessutom bara gjort två mål totalt i sina åtta senaste matcher så trots förutsättningarna skulle jag ändå säga att ett spel på att Arsenal vinner mot noll för 2.50 hos Betfair är spelvärt här, de oddsen hade man inte fått annars heller.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner mot noll
Odds: 2.50
Bolag: Betfair
Spelstopp: 20:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: