Speltips Sheffield United – Everton 26/12: Botten mot toppen

Spelbloggare Publicerat: 26 december 2020

Tabelljumbon Sheffield United väntar fortfarande på deras första vinst i årets Premier League och under Boxing Day ställs de mot formstarka Everton hemma på Bramall Lane. Hur ser deras chanser ut där?

Sheffield United - Everton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

14 matcher. Noll vinster. Två pinnar. Det är inget superfacit som Sheffield United mäktar med, milt uttryckt – och pressen blir allt större på klubben, tränaren Chris Wilder och övriga ledare samt spelare. Fjolårets framgångssaga är mer eller mindre bara ett minne blott som situationen är just nu.

Men kanske var förra veckans batalj mot Brighton & Hove Albion början på vändningen? Där och då blev det en pinne via 1-1 på bortaplan – och man var bara minuter från att kamma hem hela potten. Givet kliv i rätt riktning, även om det likväl handlade om en bottenkonkurrent som stod på den andra sidan planhalvan.

En ännu tuffare uppgift väntar nu, fjärdeplacerade Everton. Och det är ett hiskeligt formstarkt “The Toffees” som kommer på besök till Bramall Lane. Efter tre raka PL-vinster, alla i tuffa matcher, har de fått känn på toppen och här är förstås planen att fylla på med ytterligare en seger. Motstånden de städat av? Chelsea, Leicester City samt Arsenal. Imponerande!

Defensivt fokus

Någonting som varit signifikant med Everton under den här succémånaden har varit att defensiven suttit till punkt och pricka. På de tre vinstmatcherna – alltså mot Chelsea, Leicester och Arsenal – har blott ett mål släppts in. Tittar vi dessutom tillbaka något längre har fyra av deras fem senaste matcher innehållit max två mål.

Här förväntar vi oss ett Everton som med stabilitet kommer styra händelserna ute på planen, med ett lågt liggande och försvarsinriktat Sheffield United. För deras del kommer mycket handla om att vara rätt i positionerna – någonting som riskerar att dra ner på matchtempot.

Vi anser att underspelet på 2,5-målslinan bör vara rätt klar favorit kontra överspelet. Därför synas undern till oddset 1,92 hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål totalt
Odds: 1,92
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, lördag 26/12
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: