Speltips Sheffield United – Leeds 27/9: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 25 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Förra säsongens succélag Sheffield United tar emot den här säsongens potentiella arvtagare Leeds i Premier Leagues tidiga söndagsmatch. Hemmalaget är i stort behov en vinst medan Leeds lär sätta full fart framåt och det gör att vi sannolikt kommer att få se minst ett par mål i den här matchen.

  Rygga vårt speltips hos Betfair!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Nykomlingen Leeds United är på god väg att förtjusa en hel fotbollsvärld med sin offensiva och underhållande Marcelo Bielsa-fotboll. I premiärmatchen borta mot de regerande mästarna Liverpool svarade man för en insats som gav eko och förmodligen väckte en hel del sympatier och intresse.

I den bemärkelsen har man fått en kanonstart i sin återkomst till fotbollens finrum. Resultatmässigt har man vunnit en match och förlorat en match men det är sättet man gjort på som imponerat.

Man föll med 4-3 mot Liverpool och senast vann man med samma siffror mot den andra nykomlingen Fulham. Det ger således 14 mål i de två inledande Leeds-matcherna och nu ställs man mot förra säsongens succélag Sheffield United.

Chris Wilders gäng byggde sin framgång på en betydligt mer defensiv balans och de fick smyga med länge innan motståndarna började ta laget på fullaste allvar.

Till den här säsongen tycks dock verkligheten ha kommit ikapp det lågbudgetsatsande Sheffield-laget då man inlett ganska svagt. Man föll i premiären mot Wolverhampton och senast blev det förlust med 1-0 borta mot Aston Villa efter att John Egan blivit utvisad redan i den 12:e minuten. Däremellan blev man också utslagna ur Ligacupen av Burnley.

På Sheffield Uniteds skadelista finns Simon Moore och Lys Mousset och därtill en avstängd John Egan medan Leeds endast saknar Adam Forshaw.

Defensiva Sheffield mot offensiva Leeds

Om man vill förenkla det hela något kan man beskriva den här matchen enligt rubriken ovan. Sheffield United var Premier Leagues målsnålaste lag förra säsongen med ett snitt på 2.05 mål per match. De är trygga i sin 3-5-2/5-3-2-formation men samtidigt en aning lättlästa numera. Man har 0 poäng efter 2 matcher och nu väntar en nykomling på hemmaplan och då lär man inte kunna nöja sig med att enbart göra det bra defensivt.

Trots det kommer det nog vara Leeds som sätter tonen för den här matchen. Fyllda på självförtroende och tro på sin spelmodell kommer man sannolikt sätta Sheffield United-försvaret under hård press. Det kan komma att innebära en matchbild som hemmalaget trivs ganska bra med där man får stora omställningslägen men det kan också innebära att man blir överkörda av Leeds frenesi.

Jag håller Leeds som favoriter här men framförallt tror jag att det kommer bli en match som präglas mer av deras spelsätt än av Sheffields mer kontrollerade fotboll.

Det har gjorts 7 mål i Leeds båda inledande matcher och det, i kombination med den matchbild jag förväntar mig i den här matchen, gör att jag finner ett fint spelvärde i att det kommer göras fler än 2.5 mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få 100 kronors riskfritt spel!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 2.10
Bolag: Betfair
Spelstopp: 13:00, söndag 27 september 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: