Speltips Sheffield United – Leicester 6/12: Målsnålt

Martin Efvergren Publicerat: 4 december 2020

Kräftgången bara fortsätter för Sheffield United och Leicester verkar ha tappat sin goda form. Här tror jag på en målsnål tillställning mellan två lag som inte är i toppslag.

Sheffield United – Leicester

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Efter 10 spelade matcher är läget redan prekärt för Sheffield United. Man har fortfarande bara tagit en poäng och ingenting tycks gå deras väg. Den nyss så, med rätta, omhuldade Chris Wilders dagar är räknade om inte en plötslig vändning sker – och det bör nog hända nu.

Den enda poängen knep man hemma mot Fulham men därefter har man förlorat fem raka matcher. Bortsett från 4-1-förlusten mot Chelsea så har alla dessa matcher förlorats med uddamålet och då har man ställts mot Liverpool borta (2-1) och Manchester City hemma (0-1).

I de två senaste matcherna har man fått stryk med 1-0 mot både West Ham och senast mot bottenkonkurrenten West Bromwich.

Nu väntar så ett Leicester som inlett säsongen starkt men vars nuvarande form utgör ett visst frågetecken. Efter sex raka segrar (Europa League inkluderat)föll man mot ett skadedrabbat Liverpool med 3-0. Därefter spelade man 3-3 borta Sporting Braga och i senaste ligamatchen föll man, oväntat, hemma mot Fulham med 2-1.

I torsdags spelade man återigen Europa League mot Zorya i Ukraina. En match som man förlorade med 1-0, vilket innebär fjärde raka matchen utan vinst.

Leicester har dragits med skador på viktiga pjäser som Castagne, Ricardo Pereira, Ndidi och Soyuncu under en lång tid men samtliga dessa är nu på väg tillbaka och de tre sistnämnda startade i torsdagens EL-match. Hos hemmalaget saknas troligen Amapadu, Stevens och O’Connell.

Underhållande fotboll utlovas ej

Med tanke på Sheffield Uniteds, minst sagt, skrala poängskörd hittills är Leicester favoriter här men man bör även beakta att de kommer från en bortaresa till Ukraina så sent som i torsdags och ett sådant spelschema har vi vid ett flertal tillfällen sett att det kan påverka prestationerna ganska tydligt.

Leicester har därtill förlorat sina två senaste ligamatcher i vilka man inte riktigt stått att känna igen. Sannolikt har det tighta spelschemat, i kombination med att man genom hela säsongen haft ett antal bärande spelare på skadelistan, tagit ut sin rätt. Leicester har en riktigt bra startelva men man har inte samma bredd i truppen som de övriga topplagen man konkurrerar med.

Sheffield United har bara gjort 4 mål på sina 10 matcher så här långt. I 3 av de 4 senaste matcherna har man gått mållösa då man förlorat samtliga dessa tre med 1-0. Precis som förra säsongen är man välorganiserade och täta i sitt försvarsspel men man har förtvivlat svårt att både skapa och förvalta de målchanser man skapar.

Beaktat dessa förutsättningar tror jag inte att detta blir nog sprudlande underhållande fotbollsmatch. Sheffield United är pressade och i det läget är det inte det lättaste att prestera. Leicesters form är osäker och man kommer från en Ukraina-resa som kan påverka insatsen här.

Sammantaget finner jag stor anledning att tro att det här kommer bli en mer målsnål tillställning och spelet blir således att det kommer göras under 2.5 mål totalt.

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.83
Bolag: Comeon
Spelstopp: 15:15, den 6/12 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: