Speltips Sheffield United – Newcastle 12/1: Ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 12 januari 2021

Ångesten är total i Sheffield United inför mötet med Newcastle United i tisdagens Premier League. Vilket lag tar en efterlängtad trea här?

Sheffield United - Newcastle

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är verkligen inga roliga tider i Premier League för Sheffield United, som på tisdagen spelar hemma mot ett annat formsvagt lag i form av Newcastle United. Det blir inte ett bättre läge än så här att plocka en viktig trepoängare.

För efter 17 spelade matcher i Premier League och kan vi fortfarande konstatera att det knappast är särskilt roliga tider för Sheffield United, eftersom man FORTFARANDE inte har en enda vinst. Alltså noll vinster på 17 försök. Sug på den karamellen lite.

Nu tog man i för sig en vinst senast, i FA-cupen, och en del menar på att det kan vara vad Sheffield United behöver. Men really? Ett bottenlag från League One, Bristol Rovers, lyckades man vinna med uddamålet mot. Är det något att hurra för? REALLY?

Nej, minsann. Mitt förtroende för Sheffield United är fortfarande lågt och jag tror att Newcastle United har ett bra slagläge här.

Men tyvärr är det så illa för bortalaget Newcastle United att man nu står på fyra raka förluster och knappast får det att fungera i sin offensiv. Noll mål på tre raka bortamatcher, och därutöver segerlöst en bra bit tillbaka i Premier League. Senaste vinsten är en månad gammal nu.

3,25 gånger pengarna

Sheffield United vann alltså med nöd och näppe i helgens FA-cupomgång mot Bristol Rovers, och alla som följde den matchen har nog en ganska klar uppfattning om att det här laget knappast är på väg i rätt riktning bara för att man råkade ta en välbehövlig vinst. Säsongens första för övrigt.

Det blev en del vilade spelare senast, men det var fortfarande ett starkt lag på banan. Kanske är det dags för Oliver Burke att få starta igen? Han är tillbaka efter skada och smällde in ett mål i cupmötet i helgen, när han hoppade in.

Vad vi ska ha med oss är att Sander Berge, Jack O’Connell och Jack Robinson alla står utanför laget med skador. Om det vill sig illa kommer inte heller Enda Stevens, George Baldock eller Oliver McBurnie att kunna spela.

I bortalaget har den tidigare halvansträngda situationen lättats markant och nu är det nog bara Allan Saint-Maximim som man får räkna med inte spelar. Ryan Fraser och Jamal Lewis testas sent, och kanske riskeras det ingenting där. Men tillbaka i startelvan finns bland andra Jonjo Shelvey på mitten.

Det här är utan tvekan två av de mer formsvaga lagen och det blir inte bättre läge än så här för båda att plocka en efterlängtad trepoängare.

Vad brukar det betyda? X (oavgjort) spelas till 3,25 gånger smeten hos Unibet.

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,25
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, tisdag 12 januari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: