Speltips Southampton – Arsenal 16/4: Formsvaga

Martin Efvergren Publicerat: 16 april 2022

Ett formsvagt Southampton gästas av ett CL-jagande Arsenal i Premier League. Matchen spelas lördagen den 16 april 2022 med avspark kl 16.00 på St Mary’s Stadium.

Southampton – Arsenal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southampton har haft en säsong med flera olika faser. Den de befinner sig i nu är den klart sämsta då man kommer till den här matchen med fem förluster och ett kryss på de sex senaste matcherna om vi inkluderar både FA-cupen och Premier League.

I lördags åkte man på en rejäl överkörning då man föll med hela 6-0 hemma mot Chelsea. Dessförinnan spelade man 1-1 borta mot Leeds. Efter 31 spelade matcher har man tagit 36 poäng och har alltjämt god marginal ner till lagen under nedflyttningsstrecket, men man har nog inte råd att låta den här negativa spiralen fortsätta.

Nu tar man emot ett Arsenal som just nu går en duell mot Tottenham om den åtråvärda fjärdeplatsen. Det har dock gått troll i de senaste matcherna där man tappat sitt positiva momentum.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp  till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Arsenal kommer från två raka förluster och har endast kammat hem tre poäng i de fyra senaste omgångarna av Premier League. I lördags föll man med 2-1 hemma mot Brighton och dessförinnan blev det förlust med 3-0 borta i derbyt mot Crystal Palace.

Southampton och Arsenal möttes senast i december i London och det var då hemmalaget som segrade med 3-0. Gunners gäller även som favoriter inför den här matchen där ett spel på att gästerna vinner ger knappa dubbla insatsen tillbaka.

Arsenal har ett tungt avbräck i skadade Thomas Partey och har visat tecken på mental svaghet då man börjat förlora när det nu gäller som mest. De behöver nu studsa tillbaka mot ett Southampton som framförallt har problem med sin defensiv.

Till Southamptons fördel hör att de ännu inte är direkt pressade om vi ser till tabelläget. Det är däremot Arsenal som länge såg ut att ha kopplat greppet om fjärdeplatsen. Det här är en match som Mikel Artetas manskap behöver vinna samtidigt som Southampton är ett lag som vill spela offensivt på hemmaplan. Dessa förutsättningarna bör kunna borga för en ganska öppen matchbild.

Båda lagen har gjort mål i fem av Southamptons sex senaste matcher och jag finner anledning att tro att det kommer bli så igen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.76 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.76
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 16:00, lördag 16 april 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: