Speltips Southampton – Arsenal 25/6: Val av sida

Spelbloggare Publicerat: 25 juni 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Svårt skadeskjutna. Helt ur form. Med Europaplatserna snart (eventuellt) utom räckhåll. Arsenal lär få stora problem med Southampton på St. Mary’s Stadium, misstänker vi, och synar därför hemmalaget.

  Rygga speltipset hos bwin!
Annons. Nya kunder hos Bwin. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Sjunkande skeppet Arsenal

Mikel Arteta och hans Arsenal fortsätter gå kräftgång och det är bara att inse att de inte ens är i närheten av vad de en gång varit. Den bleka tiondeplatsen i serien talar sitt klara språk och uttåget ur Europa League-slutspelet mot grekiska Olympiakos likaså.

Det handlar om storstjärnorna som inte levererar, en spelartrupp långtifrån vad en storklubb i England ska se ut, organisatoriska bekymmer sedan flera år tillbaka och dessutom skadeproblematik. Arsenal håller helt på att tappa deras status i fotbollsvärlden.

Efter uppehållet åkte de på storstryk av Manchester City, 0-3, sedan David Luiz hoppat in, tappat huvudet helt och visats ut. Senast tappades en 1-0-ledning till en 1-2-förlust mot Brighton & Hove Albion. Nu ska de försöka ladda om omedelbart. Men förväntningarna behöver kanske inte höjas särskilt högt.

Oavsett om de skulle ta en Europaplats eller ej, är det svårt att rädda upp den här sjunkande skutan. Arsenal har oerhört mycket att se över inom klubben och det att vända på det hela kan ta tid.

För att sätta fokus på den här matchen och förutsättningarna inför den är det skadeproblematiken som stör allra mest. Listan av frånvarande spelare har adderats med ett flertal; nu är Bernd Leno, Granit Xhaka, Calum Chambers, Cédric Soares, Pablo Marí Lucas Torreira, Gabriel Martinelli samt David Luiz out. Troligen också Sokratis.

Fördel Southampton

Bara en trea under Arsenal i tabellen hittar vi Southampton, varpå skillnaderna dem emellan trots allt ska ses som förhållandevis små. Det är enkelt att bara se på klubbnamn snarare än verkliga förutsättningar.

Southampton har bara spelat en match sedan omstarten och levererade där och då med bravur – vann med tre mål mot noll i bortamötet mot Norwich City. Den andra halvleken lossnade allt och även om motståndets insats var allt annat än den bästa, är de siffrorna svåra att snacka bort.

Här är det osäkert kring statusen på Shane Long medan Moussa Djenepo är avstängd. Något som kan jämföras med Arsenals löjligt långa frånvarolista. En drömsituation i relation till den.

Med hemmaplansfördelen och motståndarnas fundamentala problem, blir det enkelt att ta sida till femtio-femtio-odds.

Den raka ettan spelas till 2,65 x insatsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få en välkomstbonus på 100 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Southampton vinner, rak etta
Odds: 2,65
Bolag: Bwin
Spelstopp: 19:00, torsdag 25/6
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo