Speltips Southampton – Arsenal 26/1: Vägskälet

Simon Pålsson Publicerat: 26 januari 2021

Southampton och Arsenal har båda en liten chans att ge sig in i striden om Europaplatserna, men matchen mellan lagen den 26 januari 2021 kan bli avgörande.

Southampton - Arsenal

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Just nu haltar tabellen i Premier League fortfarande och det är inte helt enkelt att dra för stora växlar direkt av tabellen, utan man behöver gå in lite mer på detaljer för att kunna jämför lagen.

Men med det sagt adderar det någonting när lagen precis över och under mitten av tabellen, alltså Southampton på övre halvan (10) och Arsenal på nedre halvan (11) ska göra upp om tre viktiga poäng i slutet av januari månad.

Southampton har spelat en match mindre än hälften och Arsenal är nu uppe på halva säsongen spelad. Med andra ord kan Southampton rycka till ett fem poäng stort övertag, med en match mindre spelad, om man vinner mot Arsenal här.

I skrivande stund är det inte mer än tre poäng upp till Europaplats för Southampton, medan Arsenal alltså har ytterligare två poäng dit.

Trots en riktigt risig inledning på säsongen kan Mikel Arteta alltså mycket väl leda sitt lag till en Europaplats igen. Det här är också ett lag som nu bara är två poäng bakom rivalerna Chelsea och som har fyra vinster på sina fem senaste.

Southampton får det tufft

Southampton har gjort en riktigt stark inledning på säsongen, men sedan årsskiftet går det inte riktigt att motivera varför detta lag fortsatt ska ses som ett lag som per automatik ska göra upp om Europaplats.

Southampton vann i för sig mot Liverpool för ett par veckor sedan, men har annars en lite sämre trend. Det man ska ha med sig inför mötet med just Arsenal är att Southampton slog detta lag i FA-cupen så sent som i helgen.

Men nu är det andra tider, andra tävlingar, och annat på spel.

Southampton har hållit nollan i sex av sina åtta senaste matcher och det är ingen slump. Arsenal har också radat upp hållna nollor sedan årsskiftet och det talar för att Mikel Artetas lag ska kunna ställa till det här.

Under 2,5 mål spelas till 1,90 gånger smeten hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta upp till 1 250 spelkrediter!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,90
Bolag: bet365
Spelstopp: 21:15, tisdag 26 januari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: