Speltips Southampton – Aston Villa 21/1: Hemmalaget har vaknat

Axel Sjödin Publicerat: 21 januari 2023

Ett Southampton som har börjat hitta formen tar emot ett tillika formstark Aston Villa under lördagen.

Southampton - Aston Villa

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nathan Jones hade verkligen ingen lätt start som tränare i Southampton med fyra raka förluster i ligaspelet, vilket byggde på den svit på två matcher som Ralph Hasenhüttl hade överlämnat. Men plötsligt verkar någonting ha vänt och vi får se ifall Southampton kan fortsätta bygga vidare på det.

Unai Emery fick en betydligt behagligare start efter att han tagit över ett underpresterande Aston Villa strax innan VM-uppehållet. Det blev omedelbar effekt efter att spanjoren tillträdde och Villa har sett betydligt vassare ut under senare tid, vilket deras klättring i tabellen också intygar.

För Southamptons del så finns det fortfarande en del frågetecken. En lång svit av förluster följdes av två oväntade triumfer i cupspelet för ett par veckor sedan då Southampton avancerade på både Crystal Palaces och Manchester Citys bekostnad i varsin cup. Särskilt segern mot City kom som en blixt från klar himmel, men de båda cupsegrarna verkar ha ingjutit mod i truppen som kunde bära med sig de positiva resultaten även till ligaspelet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns fortfarande en del att bevisa för Southamptons del

Southampton lyckades bärga en väldigt viktig seger mot bottenkonkurrenten Everton i den senaste omgången efter att ha vänt ett underläge i den andra halvleken. Det gör att de nu stängt gapet till de andra lagen under strecket och nu bara har en poäng upp till Bournemouth på säker mark.

Det ska bli intressant att se ifall Southampton kan hålla i den trend av positiva resultat som de har haft under de senaste två veckorna, men det är långt ifrån säkert då Southampton trots allt har en del brister i sitt spelarmaterial jämfört med en del andra bottenlag såsom West Ham.

Aston Villa har i sin tur redan hunnit bevisa att de inte hör hemma i någon bottenstrid, där de spenderade de tidigare delarna av säsongen. De har tagit sju poäng på sina tre senaste matcher, vilket inkluderar en seger mot Tottenham, och fortsätter att närma sig lagen på den övre tabellhalvan.

Med tanke på Southamptons överraskande resultat på senare tid så är detta inte en helt lätt match att förutspå på 1X2-marknaden, vilket återspeglas i de jämna oddsen. Men att båda lagen gör mål känns som ett bra spel för de 1.79 som Betsson erbjuder. Southampton har fått igång målskyttet och Aston Villa har sett bra ut offensivt på senaste.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.79
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, lördag 21 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: