Speltips Southampton – Bournemouth 27/4: Bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 27 april 2023

Tabelljumbon Southampton möter Bournemouth i ett viktigt bottenmöte på St Mary’s Stadium under torsdagen.

Southampton - Bournemouth

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southampton har fyra poäng upp till säker mark inför omgången och måste nästan ta tre poäng hemma mot Bournemouth ifall de vill ha någon som helst chans att kunna säkra kontraktet. Gästande Bournemouth har i sin tur fem poäng ned till nedflyttningsplatserna och kan skaffa sig en väldigt fin buffert vid vinst på torsdag.

Det har gått tungt för Southampton, som numera får ses som det laget som mest troligen trillar ned till Championship. De har inte vunnit någon av sina sju senaste matcher, även om de har lyckats plocka poäng mot tuffa motståndare såsom Manchester United, Tottenham och Arsenal under samma period.

Även om de knappast kan ha förväntat sig något inför den senaste omgången så lär de ha haft en bitter eftersmak efter matchen mot Arsenal. Southampton hade en 3-1-ledning med bara minuter kvar att spela av matchen, men serieledarna gjorde två snabba mål och var nära att trycka in ett avgörande fjärde mål på tilläggstid.

Det blev tillslut ett resultat som inget av lagen var nöjda med, men det kan åtminstone ha gett Southampton lite självförtroende inför torsdagens ödesmatch.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bournemouth har överraskat positivt

Bournemouth har länge varit ett av lagen som många tror kommer att trilla ned, men de har stått för flera imponerande prestationer under senare tid, vilket har gjort att de har ett väldigt bra utgångsläge inför slutskedet på säsongen.

De fick storstryk hemma mot West Ham i den förra omgången, men har dessförinnan tagit flera tunga trepoängare nyligen. Fulham, Leicester och Tottenham har alla besegrats i deras fem senaste matcher och nu möter de bottenlag i två raka matcher i form av Southampton och Leeds.

Insatsen mot West Ham senast var kanske inte så betryggande, men de har fortsatt allt i egna händer och möter ett Southampton som saknar både Ché Adams och Mohammed Salisu. Southampton är favoriter inför mötet, men med tanke på att de har varit det klart svagaste hemmalaget under säsongen är det lite anmärkningsvärt. Spelvärdet ligger i mitt tycke hos gästerna, även om det långt ifrån känns som någon garanterad trepoängare. Vi spelar därmed på att Bournemouth vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.33 hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bournemouth – Draw no bet
Odds: 2.33
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, torsdag 27 april
TV: 
Stream:  viaplay logo