Speltips Southampton – Burnley 23/10: Målsnåla lag

Martin Efvergren Publicerat: 22 oktober 2021

Southampton kommer från sin första seger i Premier League den här säsongen och ställs nu mot ett Burnley som ännu inte tagit någon trepoängare. Matchen spelas lördagen den 23 oktober 2021 med avspark kl 16.00 på St. Mary’s Stadium.

Southampton – Burnley

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southampton har på många sätt svarat för en ganska bra säsongsinledningen, det syns bara inte i poängskörden. Tack vare 1-0-segern mot Leeds senast hoppade man i alla fall upp på sju poäng och gav sig därmed lite andrum.

De övriga fyra poängen kommer från fyra kryssmatcher. Man har då, blandat annat, spelat oavgjort mot både Manchester United och Manchester City vilket förstås var två starka insatser. Än så länge har man bara förlorat mot Everton och Chelsea på bortaplan.

På hemmaplan är man alltså obesegrade och nu tar man emot ett Burnley som endast skrapat ihop tre poäng på åtta matcher. Burnley har dock inte heller de varit anmärkningsvärt dåliga, men man har saknat de rätta marginalerna.

Burnleys trend är också relativt positiv. Förra helgen föll man med 2-0 borta mot Manchester City men dessförinnan hade man två raka kryss. Man tappade ledningen sent borta mot Leicester och därefter spelade man 0-0 hemma mot Norwich.

På Burnleys skadelista finns Mee och Stephens medan Southampton får klara sig utan Ward-Prowse på grund av avstängning.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensiv spets saknas

Ser vi till tabellen är det här ett bottenmöte men ser vi till lagens prestationer går det att argumentera för att båda lagen borde ha fått med sig några fler poäng.

Framförallt har Southampton gjort ganska många bra matcher, i synnerhet mot topplagen, och det var på så vis logiskt att man tog sin första seger mot Leeds senast. De står också som favoriter hos spelbolagen till cirka 1.96 gånger pengarna.

Ett rakt spel på hemmalaget lockar men samtidigt är Burnley lite grann på gång och sedan gammalt är man ett notoriskt svårslaget lag. De lär inte vika ner sig här och det lär komma att bli en tät och tuff batalj mellan två lag i poängbehov.

Burnley har dock gått mållösa från 3 av sina 4 senaste ligamatcher och spetsen framåt saknas. Ingen Burnley-spelare har gjort fler än ett mål och totalt har man bara gjort fem.

Southampton har emellertid liknande problem och har bara gjort ett mål mer. Avstängde Ward-Prowse är lagets bäste målskytt med sina två mål. Samtidigt har man endast släppt in tio mål på sina åtta matcher.

Det har gjort under 2.5 mål i 4 av Southamptons 5 senaste matcher och detsamma i 3 av Burnleys 4 senaste. Sammantaget gör detta att jag finner bäst spelvärde i att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen. Det spelas till 1.85 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, lördag 23 oktober 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: