Speltips Southampton – Burnley 4/4: Kan säkra kontraktet

Axel Sjödin Publicerat: 4 april 2021

Southampton tar emot Burnley i en viktig match precis ovanför nedflyttningsplatserna. Båda lagen hade behövt den här trepoängaren för att kunna andas ut på riktigt.

Southampton - Burnley

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen ligger för närvarande på 33 poäng i tabellen och har sju poäng ned till Fulham på nedflyttningsplats, en vinst här hade så gott som säkrat kontraktet för båda lagen så det lär knappast vara någon brist på motivation i en sexpoängare som denna. Inget av lagen kommer vilja förlora här.

Det är tur för Southamptons del att de lyckades skaffa sig en buffert under hösten, för under kalenderåret har de varit det sämsta laget i hela Premier League poängmässigt. Sedan vinsten mot Liverpool i årets första match så har de förlorat 10 av 12 matcher och den enda vinsten har varit mot jumbon Sheffield.

Den enda ljuspunkten för Southampton har varit resultaten i FA-cupen där de nu säkrat en plats i semifinalen där kommer att möta Leicester. De har slagit ut Arsenal och Wolverhampton tidigare och precis innan landslagsuppehållet vann de övertygande mot Bournemouth med 3-0 i kvartsfinalen. Trots den horribla formen i ligan har The Saints fortfarande chansen att ta hem sin första stora titel sedan 1976 i år.

Inför matchen mot Burnley har hemmalaget flera frågetecken på skadelistan. Oriol Romeu är definitivt borta, men både Danny Ings och Theo Walcott har börjat träna igen under landslagsuppehållet och kan förhoppningsvis spela nu på söndag. James Ward-Prowse är också tveksam då han återvände tidigt från landslaget med skadeproblem, men kan vara redo för spel redan.

Southampton oförtjänt favoriter

Burnley är det lag som är inblandat i bottenstriden som har klart bäst form. De har otroligt nog bara en förlust på deras åtta senaste matcher och i de tre senaste matcherna innan landslagsuppehållet kryssade de först mot Leicester och Arsenal för att sedan avsluta med en trepoängare mot Everton. Den enda förlusten kom mot Tottenham där de åkte på rejält med stryk och förlorade med 0-4, ett resultat som inte ens Tottenhamsupportrar trodde på innan.

Burnleys säsong är lite spegelvänd i förhållande till Southampton, The Clarets hade istället en väldigt tuff höst, men under de senaste par månaderna har de tveklöst varit ett lag på väg upp i tabellen. En eventuell seger här mot Southampton hade tagit dem ur bottenstriden redan på ett övertygande sätt.

Inför söndagsmatchen har en förhållandevis skadefri trupp, men Robbie Brady är borta efter att ha blivit skadad under landslagsuppehållet för hans Irland. Ashley Barnes är också garanterat borta medan Charlie Taylor och Jack Cork säkerligen är med i truppen, men ingen av dem lär vara redo för 90 minuter ännu.

Southampton är favoriter endast på grund av Burnleys bortastatistik förmodligen, men den har varit betydligt vassare på senare tid och bortalaget är definitivt i klart bättre form än hemmalaget. Bortavinsten är lite riskabel att spela på i en match som riskerar att bli tillknäppt med få mål, men en dubbelchans X2 för 1.80 känns som ett bra spel här för 1.80 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.80
Bolag: 888sport
Spelstopp: 13:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: