Speltips Southampton – Chelsea 20/2: Tidig avspark

Simon Pålsson Publicerat: 19 februari 2021

Redan tidigt på lördagseftermiddagen spelar Southampton och Chelsea mot varandra i Premier League den 20 februari 2021.

Southampton - Chelsea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är nästan så att man får nypa sig lite i armen. Redan nu är vi alltså framme i slutet av februari månad, och det återstår plötsligt inte så mycket av den här månaden, den här vintern och det här jobbiga som vinterhalvåret ändå innebär.

Det innebär inte minst att vi går in i årets roligaste tid i fotbollsvärlden, med intensiva avgöranden i Europas stora ligor, slutspel i Europa League och Champions League, samt uppstarten av den svenska fotbollen. Som man har längtat.

Ett möte som sticker ut denna lördag är det mellan Southampton och Chelsea, två lag som gärna tar tre poäng här, men som har helt olika form.

Thomas Tuchel har fått ordentlig ordning på sitt lag och Chelsea står plötsligt på fem raka vinster. Det är ett bra facit och tyder på att man har någonting på gång.

Southampton har gått från Europastrid i toppen till nedre halvan inom loppet av bara några veckor. Trenden är fortsatt negativ och det är helt fel läge att ställas mot ett svårspelat Chelsea.

Rakt speltips i Premier League

Southampton har en klart sämre trend under den senare delen av säsongen och det vore dumt att försöka hitta för stora förklaringar i skadorna. Å andra sidan är det också uppenbart att laget har haft större problem med skador och avbräck på nyckelspelare på slutet.

Kyle Walker-Peters, Michael Obafemi, William Smallbone och Theo Walcott kommer alla att stå över matchen mot Chelsea. Det finns också en uppenbar risk att Ibrahima Diallo inte kommer att vara redo för spel redan här.

Chelsea då? Jo, Tammy Abraham står utanför laget, men i mina ögon ska det inte påverka laget nämnvärt. Det är snarare en fördel då man slipper spela med det som i mina ögon är ett klart sämre alternativ än övriga. Olivier Giroud väntas få fortsatt förtroende från Thomas Tuchel.

Thiago Silva närmar sig spel igen, men kan mycket väl komma att vilas inför veckans Champions League. Samma sak gäller Kai Havertz.

Chelsea vinner spelas till 1,79 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner
Odds: 1,79
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:30, lördag 20 februari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo