Speltips Southampton – Everton 25/10: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 24 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ett Southampton på uppgång tar emot det obesegrade succélaget Everton och mycket pekar mot att det här kan bli en underhållande och offensivt inriktad tillställning.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Southampton inledde säsongen med två sämre insatser och tillika förluster mot Crystal Palace och Tottenham. Sedan dess har Ralph Hasenhuttls gäng rest sig och kommer till det här mötet med två vinster och ett kryss på de tre senaste.

Burnley besegrades med 1-0, West Bromwich med 2-0 och senast lyckades man ta poäng mot Chelsea efter att den danske mittbacken Jannik Vestergaard kvitterat till 3-3 i den 92:a minuten.

Southampton har alltså successivt ökat takten medan Everton har gasat sig igenom den här inledningen på säsongen ifrån match 1. Då besegrades Tottenham och därefter har man, mer eller mindre, kört över West Bromwich, Crystal Palace och Brighton. Därtill har man även slagit ut Fleetwood Town och West Ham ur Ligacupen.

Senast blev det dock ingen vinst Liverpool stod för motståndet i ett Merseyside-derby som var hetare och mer upphaussat än på mycket länge. De regerande mästarna var det spelförande laget och det omdiskuterade och bortdömda offside-målet i slutsekunderna gjorde att Everton, kanske inte helt rättvist, kom undan med 2-2 och sin förlustnolla intakt.

Richarlison utvisade i matchens slutminuter och är därmed avstängd nu och därtill finns Holgate, Tosun, Gbamin och Kenny på skadelistan. Hos hemmalaget saknas troligen Djenepo, Salisu och Armstrong.

Gott självförtroende och offensivlusta

Med fyra segrar och ett kryss är Everton kanske Premier Leagues största utropstecken så här långt. Samtidigt har man ett lag som på pappret definitivt bör kunna mäta sig med de allra bästa.

Till skillnad från de flesta andra klubbar var man väldigt aktiva under sommarens transferfönster men det är väldigt lång ifrån en garanti för snabba resultat på fotbollsplanen. Många är de lag som värvat stort men fallit platt och i skenet av det så är det en imponerande bedrift signerat Carlo Ancelotti, att så snabbt lyckas få bitarna på plats.

Bitarna på plats börjar även Southampton få efter en trevande start. Senast stod man upp väl mot ett än mer stjärnspäckat lag än Everton och det finns anledning att tro att man kan komma att ge Ancelottis gäng en rejäl fight här.

Everton har gjort hela 14 mål på 5 matcher och har en målskillnad på 14-5. Southampton har bara gjort 8 mål så här långt och en målskillnad på 8-9 men det är tydligt att offensiven blivit allt bättre ifrån match till match.

På de två senaste matcherna har man totalt gjort 5 mål och Ralph Hasenhuttl är en offensivt inriktad tränare och precis som mot Chelsea senast så lär man vilja sätta hög press och utmana Evertons kraftfulla men inte lika rörliga mittbackar.

Således förväntar jag mig en matchbild där båda lagen kommer att vara framåtlutade. Evertons självförtroende är förstås på topp och jag har svårt att se att de kommer gå mållösa från den här matchen. Samtidigt vill jag varna lite för Southampton här. Hemmalaget kan mycket väl komma att bryta Evertons segersvit.

Framförallt finns det mycket som talar för att det här kan bli en ganska öppen matchbild och spelet blir att över 2.5 mål görs.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: Casumo
Spelstopp: 15:00, söndag 25 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: