Speltips Southampton – Leeds 13/8: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 12 augusti 2022

Southampton FC tar emot Leeds United i den andra omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 13 augusti 2022 med avspark kl 16:00 på St Marys Stadium.

Southampton – Leeds

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southampton kommer från en säsong där man fick kämpa in i det sista för att säkra ett nytt kontrakt i Premier League. Totalt tog man 40 poäng vilket gav en 15:e plats med fem poängs marginal ner till Burnley under strecket.

Till den här säsongen har man än så länge fått behålla det man vill behålla och samtidigt förstärkt med en handfull intressanta spelare. En av dessa är den unge målvakten Gavin Bazunu från Man City.

Bazunu fick också chansen från start i premiären borta mot Tottenham. Det började bra för Southamptons del då Ward-Prowse gav laget en tidig ledning. Därefter var det dock mycket som gick snett och Spurs kunde vända och vinna med hela 4-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensiv balans

Southampton hade det ganska kämpigt förra säsongen, men än värre var det för Leeds United. I början av det här året såg det riktigt illa ut då Marcelo Bielsas system såg ut att ha rämnat fullständigt.

I februari klev så Jesse Marsch in och ersatte Bielsa och det skulle komma att innebära en positiv vändpunkt. Han lyckades i alla fall rädda kvar Leeds i Premier League med två poängs marginal över nedflyttningsstrecket.

Under sommaren har man tappat både Raphina och Phillips som sålts för stora summor. March har hittat ersättare i sina amerikanska landsmän Aaronson och Adams från hans tidigare klubbar RB Leipzig och RB Salzburg. De båda startade också i premiären där Wolverhampton besegrades med 2-0.

Southampton tog bara två poäng mer än Leeds förra säsongen och båda mötena lagen emellan var jämna. Senast slutade det 1-1 i Leeds medan Southampton vann hemma med 1-0 i höstas.

Southampton gäller nu som knappa favoriter inför den här matchen, men deras insats i premiären övertygade inte. Av den omgången att döma är det snarare fördel Leeds, men utgången känns oviss.

I grunden har vi att göra med två offensivt inriktade tränare även om de båda tvingades bli mer cyniska i våras. Här tror jag emellertid att vi kommer få se två framåtlutade lag och en mer öppen matchbild. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.73 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.73
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp:
16:00, lördag 13 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: