Speltips Southampton – Leeds 18/5: Fullt ös

Simon Pålsson Publicerat: 18 maj 2021

Premier League går in i sin avslutning och matchen mellan Southampton och Leeds United kan kräva säkerhetsbälten även i tv-soffan.

Southampton - Leeds United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog finns det anledning för både Southampton och Leeds United att känna sig hyfsat tillfreds med hur den här säsongen i Premier League har artat sig, eftersom båda lagen står här med säkrade kontrakt inför nästa säsong.

Nu blev det aldrig spännande för Leeds United, som inte behövde reflektera över sin framtid i den engelska högstaligan, men för Southampton har det stundtals varit en säsong som lämnat en del övrigt att önska.

Southampton har förlorat 17 matcher under säsongen och det är egentligen bara tre lag, lagen som ramlar ner, som har förlorat fler. Det är ett tecken på att Southampton har haft stora problem i perioder den här säsongen, problem som hade kunnat vålla en värre situation i det här läget.

Men sedan kontraktet blev helt klart för ett par veckor sedan har Southampton spelat ut och kommer nu med två raka vinster, 3-1 gånger två, på hemmaplan. Det är som bekant ett offensivt starkt och bra lag i sina bästa stunder.

Men med 63 insläppta har Southampton släppt in näst flest mål av alla lag i Premier League och det kan man säga vad man vill om, men det är uppenbart att försvaret är lite för svagt.

Målspelet i Premier League

En viktig faktor inför matcher i Premier League brukar vara vilka spelare som inte kan spela och även inför den här matchen är det en faktor som kommer att påverka.

Å andra sidan gäller matchen inte så mycket för lagen och jag tror att spelarna som får chansen, möjligen i andra spelares frånvaro, är väl så taggade för att visa upp sig.

I hemmalaget saknas Ryan Bertrand, William Smallbone och Oriol Romeu, samt Jan Bednarek om det vill sig illa.

I bortalaget är Mateusz Klich och Robin Koch inte med, båda ska kunna fokusera helt på sommarens Europamästerskap och ska inte löpa någon skaderisk på slutet. Sympatiskt av Marcelo Bielsa att ge spelarna ledigt.

I mina ögon är det här ett givet offensivt möte, inte minst med tanke på vad vi brukar se från lagens sida.

Över 2,5 mål spelas till 1,60 gånger såsen hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,60
Bolag: Betfair
Spelstopp: 19:00, tisdag 18 maj 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: