Speltips Southampton – Newcastle 6/11: Formtopp

Simon Pålsson Publicerat: 6 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Southampton och Newcastle United ser båda starka ut i Premier League. Nu möts lagen den 6 november 2020 och vi rekar med odds på förhand.

  Rygga vårt speltips hos Betfair!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det sena fredagsmötet i Premier League spelas på St Marys Stadium där hemmalaget Southampton har förhoppningar om att fortsätta den positiva resa som man faktiskt har haft på senare tid.

Efter en fjolårssäsong som lämnade en del övrigt att önska, åtminstone sett till perioder av säsongen, har man nu prickat rätt i formen direkt och har seglat upp som en liten outsider till topplaceringarna.

Nu är det här såklart inte ett lag som kommer att ha någonting med den yttersta toppstriden att göra, men varje säsong finns det utrymme för ett eller ett par lite mindre lag att göra sina röster hörda i striden om den sista platsen till Europa League. Ungefär där någonstans är det inte orimligt att laget hamnar om man fortsätter på den inslagna vägen.

Efter fyra vinster på sju omgångar har man nu 13 inspelade poäng. I en tät tabelltopp ger det alltså en femteplats, men det kan också snabbt vara att man tar sig upp ytterligare placeringar, eller tappar mark i den så jämna tabellen. Det ska man ha med sig.

Newcastle United vann tungt hemma mot Everton senast, och tog dessförinnan en poäng borta mot Wolverhampton. I mina ögon har man en formtendens som spelmässigt pekar åt rätt håll igen. Det känns också som ett lag som är på väg mot den övre halvan för att stanna, eller åtminstone ständigt utmana. Det är och förblir ett lag med klar offensiv potens dessutom.

Odds i Premier League

Moussa Djenepo och Jake Vokins kommer inte att finnas tillgängliga tilld en här matchen, och nu har hemmalaget även bekräftat att anfallaren Danny Ings står utanför laget i ungefär en månad med en knäskada. Som om det inte vore nog med det finns det ett gäng spelare som är osäkra till spel. Mohammed Salisu, Jan Bednarek, William Smallbone, Ryan Bertrand och Ibrahima Diallo är alla tveksamma på förhand.

Som ni hör är det här en ganska tuff skadelista, men jag skulle inte påstå att läget är mycket mer gynnsamt för bortalaget, som har fler definitiva skador.

Jonjo Shelvey, Martin Dubravka, Dwight Gayle, Matt Ritchie och DeAndre Yedlin kommer inte att spela för bortalaget, som troligen även saknar Matthew Longstaff och Paul Dummett. Det är två spelare som missat hela säsongen, men som ska vara tillbaka i träning på ett eller annat sätt. Det är lite oklara rapporter där.

I mina ögon är det här två offensivt lagda lag och jag tror att man kommer göra sitt yttersta för att försöka vinna matchen. Egentligen har man inte så där jättemycket att förlora på förhand.

Över 2,5 mål spelas till 1,95 gånger såsen hos Betfair.

Southampton - Newcastle

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: