Speltips Southampton – Tottenham 20/9: Tidigt ångestmöte

Martin Efvergren Publicerat: 18 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Southampton och Tottenham har båda fått en motig start på säsongen och av deras inledande matcher är det inte mycket som talar för att det här kommer bli någon klang- och jubelföreställning. Framförallt har inte det offensiva spelet imponerat och det borgar för att det här blir en målsnål tillställning.

  Rygga vårt speltips hos Betfair!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Tottenham gjorde en slät figur i premiären hemma mot Everton i söndags. Bortalaget vann relativt rättvist med 1-0 och för Spurs fanns det inte mycket positivt att ta med sig.

Till torsdagens möte mot Lokomotiv Plovdiv i Europa League-kvalet hade man heller inte gjort några framsteg. Tack vare två utvisningar och en straff lyckades man dock vände ett 1-0-underläge till en 2-1-seger och hade man inte haft de marginalerna på sin sida så hade detta förmodligen slutat i ett praktfiasko.

Med tanke på de här två svaga insatserna av Tottenham bör läget redan nu vara en aning oroligt och pressat och mot ett Southampton, som också de inlett svagt, är det nog många som kräver en rejäl uppryckning.

Ralph Hasenhuttls Southampton lyckades resa sig efter en sämre första halva av fjolårssäsongen vilket gav en 11:e plats till slut. Men i de två inledande matcherna av den här säsongen har man inte övertygat.

I premiären föll man med 1-0 borta mot Crystal Palace. Sett till prestationen så var man inte dåliga där man till stora delar dominerade spelet men effektiviteten saknades. Desto sämre var insatsen mot Brentford i Ligacupen i onsdags där man föll hemma med 2-0. Därmed har man ännu inte gjort mål den här säsongen.

Krampaktig offensiv

Man ska inte dra för stora växlar utav två matcher under inledningen av en säsong, men båda de här lagen behöver snarast möjligast börja visa på mer positiva tendenser.

Inför den här säsongen fanns det inget direkt uppehåll som man nu kan förklara sin ringrostighet med. Inget av lagen har heller gjort några större förändringar i spelartruppen utan den en enda stora skillnaden är egentligen att Pierre-Emil Höjbjerg har bytt lag från Southampton till Tottenham.

Höjbjerg har startat båda matcherna för Spurs på det centrala mittfältet där han har gjort det bra men frågan är om lagets defensiva centrallinje är tillräckligt bra för att ha med toppstriden i Premier League att göra.

Mot Everton formerade man ett 4-2-3-1 med Höjbjerg och Winks framför Dier och Alderweireld i mittlåset och på pappret ser denna kvartett inte alltför skräckinjagande ut.

Men trots att Kane, Son och Alli åter kamperar ihop där framme är det framförallt offensiven som varit problemet. Det har sett krampaktigt ut och det är en tendens som känns igen vad gäller José Mourinhos lag de senaste åren. Det kombinationsspel som bara flöt på när man var som bäst under Pochettinos fortsätter att lysa med sina frånvaro trots att spelarmaterialet är, i princip, detsamma.

Mycket pekar mot att det här kommer att bli något av ett tidigt ångestmöte. Framförallt är pressen på Tottenham att leverera ett spel värt namnet. Samtidigt har inte Southampton gjort mål på fyra halvlekar så självförtroendet där lär inte heller vara på topp.

Sammantaget bör sannolikheten vara stor att det här kommer bli en målsnål kamp med färre inslag av något skönspel. Spelet blir således att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen.
Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få 100 riskfria kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.90
Bolag: Betfair
Spelstopp: 13:00, söndag 20 september 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: